Torsdag, 29. september 2022 — af Luise Marie Bekker

Mette fra Gift ved første blik: Jeg nåede at sige farvel til min hund

Mette fra "Gift ved første blik".
Mette fra "Gift ved første blik".
Foto: Kaspar Wennstrup
Mette Blume fra "Gift ved første blik" må efter sine bryllupsrejse tage den svære beslutning at få sin hund Gunner aflivet.

I “Gift ved første blik” er Mette og Steen på bryllupsrejse, da Mette får et ubehageligt opkald hjemmefra: hendes hund er meget syg.

Da BILLED-BLADET fanger hende til en snak om hendes følgesvend igennem mange år, kan hun næsten ikke tale om det – sorgen fylder stadig meget i hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Dyrlægen sagde, at han ville ikke kunne komme sig – han var for gammel. Han var ikke engang ni år, siger Mette.

En svær beslutning

– Det var et chok! Jeg har altid haft to-tre dyr ad gangen og job, mand og børn. Og nu havde jeg kun Gunner og havde kun haft ham i syv år.

Gunner havde et forstørret hjerte, der gav ham problemer.

Foto: Privat

I samråd med dyrlægen tog Mette den beslutning, at han skulle aflives.

– Han blev så glad for at se mig. Og min datter kom ud og var hos mig på dyrehospitalet. Han fik noget beroligende og sov stille ind.

– Jeg har mistet forældre og venner, og man kan ikke være bekendt at sige, at man ikke har oplevet lignende, men det var virkelig skrækkeligt. Man kan selvfølgelig ikke sidestille tabet af mennesker og en hund, men hold op, hvor har tabet af ham sendt mig til tælling. Kun dyreelskere ville kunne forstå det, tilføjer hun.

Steens reaktion var lidt ufin

Det kæmpe savn til Gunner sidder stadig i Mette.

– Her flere måneder efter kan jeg næsten ikke tale om det. Jeg kan næsten ikke forstå han er væk. Jeg savner ham hver dag.

Mette synes, at Steens reaktion på hendes situation var lidt ufin.

– Steen siger, at så kan vi bare købe en ny Gunner til mig, og det er sikkert venligt ment, men han forstår jo ikke min kærlighed til dyrene. Gunner kan jo ikke skiftes ud, én til én, med en anden hund, som om han var en cykel eller en sofa. Der skal gå noget tid og jeg skal have det lidt på afstand.

– Jeg havde det virkelig forfærdeligt den dag på bryllupsrejsen. Jeg var ikke tryg ved Steen og kunne ikke tale med ham om det. Jeg kæmpede mig igennem dagen, indtil vi skulle flyve hjem sent om aftenen.

Om Mette søger en ny følgesvend, kan du se i “Gift ved første blik”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden