10. dec. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Mia Lyhne fra Julehjertets Hemmelighed: Derfor har vi valgt at tale så anderledes

Mia Lyhne som Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed". 
Mia Lyhne som Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed".
Foto: DR
Mia Lyhne spiller Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed", og her taler skuespilleren noget anderledes, end hun plejer.

De flotte kulisser og smukke kostumer fra ”Julehjertets Hemmelighed” er med til at give den helt rette stemning i årets DR-julekalender, der udspiller sig i 1800-tallet.

Blandt de mange medvirkende i serien er Mia Lyhne, som spiller den fine Rigmor Lindestrup.

En helt anderledes rolle for Mia Lyhne

Mia Lyhne har gennem mange år været kendt for sine mange sjove roller – blandt andet som Mia i ”Klovn” – og hun har været glad for at medvirke i noget, der er fuldstændig anderledes.

- Det var også en af grundene til, jeg sagde ja. Som barn elskede jeg ”Jul i Gammelby”, og forhåbentlig vil børn i dag også kunne lide at komme tilbage i tiden, fortæller den 51-årige skuespiller.

Nogle skuespillere i serien har en relativt nudansk udtale, men Mia Lyhne og Esben Dalgaard har gjort en dyd ud af at prøve at ramme det gamle, dansk sprog.

- Esben og jeg spiller det pæne og rige borgerskab, og så er vi også dem, der måske går mest all in på virkelig at prøve at tale som i gamle dage. Jeg tror ikke, en historiker vil sige, det var præcis sådan, man talte i gamle dage. Men vi prøver, og vi fedter ikke med det, fortæller Mia Lyhne videre om sit arbejde med rollen som Rigmor Lindestrup i julekalenderen.

Esben Dalgaard og Mia Lyhne
Esben Dalgaard og Mia Lyhne
Foto: DR

Læs mere om: