Lørdag, 10. december 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Mia Lyhne fra Julehjertets Hemmelighed: Derfor har vi valgt at tale så anderledes

Mia Lyhne som Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed". 
Mia Lyhne som Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed". 
Foto: DR
Mia Lyhne spiller Rigmor Lindestrup i "Julehjertets Hemmelighed", og her taler skuespilleren noget anderledes, end hun plejer.

De flotte kulisser og smukke kostumer fra ”Julehjertets Hemmelighed” er med til at give den helt rette stemning i årets DR-julekalender, der udspiller sig i 1800-tallet.

Blandt de mange medvirkende i serien er Mia Lyhne, som spiller den fine Rigmor Lindestrup.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En helt anderledes rolle for Mia Lyhne

Mia Lyhne har gennem mange år været kendt for sine mange sjove roller – blandt andet som Mia i ”Klovn” – og hun har været glad for at medvirke i noget, der er fuldstændig anderledes. 

- Det var også en af grundene til, jeg sagde ja. Som barn elskede jeg ”Jul i Gammelby”, og forhåbentlig vil børn i dag også kunne lide at komme tilbage i tiden, fortæller den 51-årige skuespiller.  

Nogle skuespillere i serien har en relativt nudansk udtale, men Mia Lyhne og Esben Dalgaard har gjort en dyd ud af at prøve at ramme det gamle, dansk sprog.

- Esben og jeg spiller det pæne og rige borgerskab, og så er vi også dem, der måske går mest all in på virkelig at prøve at tale som i gamle dage. Jeg tror ikke, en historiker vil sige, det var præcis sådan, man talte i gamle dage. Men vi prøver, og vi fedter ikke med det, fortæller Mia Lyhne videre om sit arbejde med rollen som Rigmor Lindestrup i julekalenderen.

Esben Dalgaard og Mia Lyhne
Esben Dalgaard og Mia Lyhne
Foto: DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden