Michael Bundesen fortæller Shu-bi-duas historie

Michael Bundesen.

Foto: Krestine Havemann

Shu-bi-dua-forsanger Michael Bundesen giver sin version af bandets historie i fem programmer på DR's podcast.

Onsdag, 17. maj 2017 - af Lisbeth Grube

Unge som ældre kan skråle med på Shu-bi-duas sange – og nu fortæller frontfiguren fra det legendariske band sin version af bandets historie.

To blodpropper

68-årige Michael Bundesen, som i 2011 blev ramt af to blodpropper i hjernen, fortæller historien til Dan Rachlin i fem programmer ”Ærlig talt – Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen”, som kan høres på DR's podcast eller på P5.

 

Håb for fremtiden

Fra 1973 var Michael Bundesen stemmen i Shu-bi-dua, og i programmerne fortæller han, hvordan kreativiteten og energien var i bandet, hvordan de største sange blev til, og hvordan han opfattede de konflikter, der var. Han giver også sin version af, hvad der skete, da han blev ramt af de to blodpropper og fortæller om sit håb for fremtiden.

- Jeg har trods alt været med i Shu-bi-dua altid, og da der har været mange forskellige versioner af bandets historie, synes jeg, det var på tide at fortælle historien set fra min vinkel. Og i skyggen af min blodprop er jeg heller ikke bleg for at indrømme, at det har haft en god terapeutisk virkning på mig at grave dybt i min hukommelse, siger Michael Bundesen i en pressemeddelelse.

LÆS MERE: Michael Bundesen - derfor maler jeg

”Ærlig talt – Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen” kan findes på DR's podcast fra fredag den 19. maj eller på P5 på lørdage kl. 15:03 i ugerne 26-30.