21. dec. 2011
Af af Liz Rørsig

Mød madglade James Price og Mette Blomsterberg

James Price og Mette Blomsterberg
James Price og Mette Blomsterberg
Foto: Birger Storm
I DR1’s ”Price og Blomsterberg” laver James Price ikke mad med sin bror Adam, men derimod med konditoren Mette Blomsterberg.

Mette Blomsterberg, 41, kendt konditor fra DR1's "Det søde liv" og "Kongerigets Kager", har inviteret os indenfor i den hyggelige stue i hjemmet i Nordsjælland til en snak om det nye program "Price og Blomsterberg". Den anden hovedperson i madprogrammet, 52-årige James Price, banker på døren og får en varm velkomst - ikke blot af Mette, men også af Karlos, husets vogter i form af en sort granddanois. Det mærkes tydeligt, at James allerede er blevet en kær ven af huset.

- Man siger jo, at man skal høre sandheden fra børn og fulde folk. Og som Maja (Mettes niårige datter, red.) meget rammende sagde efter at have været sammen med James et par gange:

- Sådan en morfar vil jeg også gerne have! Og det har jo ikke noget med James' alder at gøre, men er et udtryk for, at han er ret hyggelig at være sammen med, siger Mette.

Mødte hinanden over middag

Ja, tonen er munter, og grinene kommer som perler på snor mellem de to madelskere. De kendte ikke hinanden, før de fik opgaven at skulle være hovedpersonerne i de fire programmer, som blev optaget på halvanden uge for en lille måneds tid siden.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at James og jeg delte passionen for maden og den jordnære tilgang til den, men vi vidste jo ikke, om vi ville gå i spænd sammen. Vi insisterede derfor på at møde hinanden et par gange - hvor vi spiste sammen naturligvis. Vi øvede os slet ikke på at lave maden og havde ingen generalprøve, fortsætter Mette.

James, der er vant til at dele køkken med broderen Adam Price i "Spise med Price", fandt hurtigt rytmen med potter og pander i selskab med Mette. Efter at menuerne var valgt over en omelet hjemme hos James, gik de to i gang med optagelserne - uden koks i køkkenet. Hver menu består af to retter og en "haps". James var tovholder på maden, mens Mette stod i spidsen på dessert-fronten.

Svært ikke at grine

- Det er et sats, for det hele skal helst laves med en vis naturlighed, og hvis man ikke klikker sammen, bliver det noget underligt noget, men det gjorde vi heldigvis. Mette har en ufattelig humoristisk sans og et aldrig svigtende humør. Under optagelserne handlede det om at bide sig i kinden for at undgå at grine, for vi har det utroligt sjovt sammen. Vi kunne bare more os over de samme ting og underfundigheder, lyder roserne fra James.

- Vores livssyn er nært beslægtet, og vi kunne tale sammen om det hele - også personlige ting. James er meget empatisk og ret fed at være sammen med. Oveni har vi samme kærlighed til maden og livet, så det har været ret simpelt, lyder det fra Mette.

Læs mere om: