27. dec. 2017
Af Luise Marie Bekker

Nu kan du selv opleve jul i Korsbæk

Jul hos familen Skjern.
Jul hos familen Skjern.
Foto: DR
Til næste år kan man i Korsbæk på Bakken se, hvordan Maude, Mads Skjern og Agnes holdt jul.

Dyrehavsbakken har netop meddelt, at forlystelsesparken holder åbent op til jul i 2018.

Det inkluderer selvfølgelig Korsbæk på Bakken, og det betyder, at man kan opleve julen, som de holdt den i "Matador".

Faktisk fylder julen ikke særlig meget i "Matador". I omtrent fem minutter i afsnit 12 i det "Herrens år 1936" ser vi, hvordan byens familier fejrer juleaften. Men selvom det ikke er længe, er det alligevel en scene, der sidder fast i de flestes bevidsthed.

Forskellige juletræer i Matador

Hos Varnæs har de et klassisk krybbespil stående. Juletræet er pyntet i hvidt og sølv, og Elisabeth spiller "Et barn er født i Bethlehem". Familien Skjern holder jul på Kathrine og Olufs landsted, og her er træet pyntet med flagranker og julekugler og kræmmerhuse i alle farver. Hos fru Violet er de kun voksne, så træet er ikke så stort, men det er yndigt pyntet med røde perlerækker og lyserøde papirsroser. Helt anderledes er det igen hos Agnes og Laurits. Sønnen Aksel er så lille, at han må i fars favn til dansen om juletræet. På væggen hænger en pyntet Carl Marx.

Planlægningen i Korsbæk er i gang

I Korsbæk på Bakken har man nu et helt år til at planlægge den helt rigtige "Matador"-jul, og planlægningen er allerede i gang.

– Vi skal til at finde ud af, hvordan man holdt jul dengang. Vi kommer nok til at hente lidt inspiration fra ”Den Gamle By” i Aarhus. Det bliver rigtig godt og hyggeligt, og så snart vi er på den anden side af nytår, kan man købe billet, fortæller Torben ”Træsko” Pedersen, der står bag Korsbæk på Bakken til BILLED-BLADET.

Læs mere om: