17. apr. 2016
Af af John Lautrup

På DR i aften: Ny succes-serie fra Susanne Bier

Olivia Colman, Tom Hiddleston, Susanne Bier, Elizabeth Debicki og Hugh Laurie
Olivia Colman, Tom Hiddleston, Susanne Bier, Elizabeth Debicki og Hugh Laurie.
Foto: All Over
De britiske anmeldere er vilde med "Natportieren", som er den nye søndags-serie på DR1

Glæd dig! Det er på toppen af en stor buket, britiske anmelderroser, at DR1 søndag aften sender første afsnit af Susanne Biers dramaserie ”Natportieren”, der har været vist på BBC. Seks søndage i træk kan du følge den drabelige historie om ulovlig våbenhandel og efterretningstjenester, der er baseret på John Le Carrés spionroman ”The Night Manager” fra 1993.

TV-serien er en nutidig fortolkning af John Le Carrés historie. Det illegale våbenmarked er flyttet fra Mellemamerika til Mellemøsten, og den mandlige spionchef er udskiftet med en kvinde.

LÆS MERE: Susanne Bier holdt premiere i Hollywood

Susanne Bier er fremragende

John Le Carré er ikke desto mindre vild med resultatet og ikke mindst Susanne Biers instruktion, som han kalder ”fremragende og kompromisløs”.

Vi følger den forhenværende britiske soldat, Jonathan Pine, som rekrutteres af agent Angela Burr til at infiltrere forretningsmanden Richard Ropers inderste cirkel. Målet er at afsløre den uhellige alliance, som Roper har skabt mellem efterretningsverdenen og den lyssky våbenhandel. For at nå ind til kernen i Ropers imperium må Pine overvinde en voldsom mistænksomhed fra Ropers højre hånd, major Corkoran. Samtidig skal Pine modstå de fristelser, som Ropers smukke kæreste, Jed, udsætter ham for. I sin kamp for at gøre det rigtige bliver Pine selv kriminel.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om: