4. nov. 2017
Af Majken Munk

På TV lørdag: Her er de nye Vidunderbørn

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dr-0247376.jpg
Foto: DR
Anden sæson af det populære underholdningsprogram ”Vidunderbørn” har premiere, og seks nye talenter er klar til at imponere seerne.

Sidste år blev ”Vidunderbørn” vundet af Rune, der var utrolig dygtig til at spille klaver. Anden sæson af det musikalske program får lørdag premiere, og igen er seks talentfulde børn klar til at vise, hvor dygtige de faktisk er indenfor deres genre.

De nye vidundere

Igen kan seerne se frem til at opleve violinisten Kim Sjøgren, der skal være læremester for Stefan Burchardt på 14 år, der kommer fra Odense. Han har spillet violin i 10 år og har store ambitioner med sin musik.

Pianisten Katrine Gislinge, der sidste år tog sejren med Rune, er også klar til at lære fra sig endnu en gang. Hun skal være læremester for Erik Netterstrøm på 13 år. Han bor på Møn, hvor der er langt til venner med samme interesse for musik, derfor ser han frem til at deltage i ”Vidunderbørn”. Han har spillet klaver i syv år.

Vilda Vardar på 14 år fra Bispebjerg danser til dagligt i Tivolis balletskole, og har danset ballet i fire år. Desuden har hun tidligere været skøjteprinsesse. Hendes læremester er Peter Bo Bendixen, der balletchef i Tivoli. Desuden er han tidligere solodanser i Den Kongelige Ballet.

I sang skal NOAH-sangeren Troels Gustavsen give sine erfaringer videre til 11-årige Nicolas Hansen fra Herning, der synger i Herning Kirkes Drengekor og er elev på Den Jyske Sangskole. Han har sunget i tre år.

Lillian Hermann på 13 år fra Gentofte har spillet cello i otte år, men hendes talent med strengeinstrumentet er ikke det eneste kreative talent, hun har. Lillian skal lære at blive endnu bedre på sit instrument af Andreas Brantelid, der er en af verdens bedste cellister.

Sidst men ikke mindst skal Valdemar Skibsted på 14 år fra København dele sit flotte spil på klarinet med seerne. Han har spillet klarinet i seks år og spiller i Tivoligarden. Hans læremester er Elaine Ruby, som er uddannet på Royal Academy of Music i London.

GALLERI: De nye "Vidunderbørn"

Dommertrioen og værten

Det er musikeren Søren Rasted, der står i spidsen for programmet med de seks talentfulde børn. Og traditionen tro er der også i denne anden sæson to faste fagdommere. Den ene er Michael Bojesen, der er dirigent og komponist, og han skal sammen med Philip Faber, chefdirigent for DR Pigekoret, vurdere vidunderbørnenes talenter. Desuden får de til hver episode besøg af en gæstedommer.

Nye regler

Sidste år blev der stemt et vidunderbarn hjem efter hver udsendelse, men sådan fungerer det ikke i denne sæson.

- Programmerne vil stort set være som i sæson ét, men i den nye sæson vil der ikke blive sendt et vidunderbarn hjem hver gang. Børnene er med fra start til slut, da vi mener, at det giver en bedre mulighed for at vise, hvordan børnene udvikler sig i samarbejdet med deres læremestre,” forklarer DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.

Læs mere om: