Søndag, 9. februar 2020 — af John Lautrup

Peter Christoffersen: Jeg er kvart kineser og kvart peruvianer

Peter Christoffersen
Peter Christoffersen
Foto: Dan Mariegaard
Peter Christoffersen spiller halvt grønlænder i DR1s dramaserie "Når støvet har lagt sig". I virkeligheden har han aner på helt andre kontinenter.

Peter Christoffersen, 39 år, har fremmed blod i årerne, men det er ikke grønlandsk, selv om han spiller den halvt grønlandske og meget ambitiøse kok og restaurantejer, Nikolaj, i DR1s terrordrama "Når støvet har lagt sig". 

- Min morfar er fra Hong Kong, og min mormor er fra Peru. Min mor er opvokset i Peru og har altså både det asiatiske og det sydamerikanske i sig, fortæller Peter Christoffersen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hans far var dansk, men døde, da Peter Christoffersen var helt lille. Faren var guldsmed og designer og rejste som ung til Perus hovedstad, Lima, for at arbejde. Her mødte han Peter Christoffersens mor, og sammen tog de efter nogle år tilbage til Danmark og bosatte sig i Ringsted. Efter faderens død stod moderen alene i et fremmed land med tre børn, Peter og hans storebror og storesøster. 

- Hun er simpelthen så ufattelig stærk og kærlig. Det tænker jeg på, hver eneste gang jeg ser hende, siger Peter Christoffersen om sin mor, som er 74 år og pensioneret hjemmehjælper. 

Læs interview med Peter Christoffersen i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 13. februar. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden