13. apr. 2022
Af Karina Didriksen

Peter Qvortrup Geisling står bag ny DR-serie: Derfor er han ikke med på tv

Peter Qvortrup Geisling
Peter Qvortrup Geisling
Foto: Morten Mejnecke
Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling har været med bag kameraet på den nye, rørende DR1-serie ”Med livet i hænderne”, som havde premiere den 13. april.

Samme dag, som Peter Qvortrup Geisling kunne fejre sin 60-års fødselsdag, var der onsdag den 13. april premiere på et helt nyt program, som han har været en del af.

Den populære tv-læge er nemlig idémanden bag den nye, rørende dokumentarserie ”Med livet i hænderne”, som netop har været vist på DR1 og handler om hverdagen på Rigshospitalet.

- Under corona er det gået op for mange danskere, at sundhedsvæsenet har en helt særlig ansvarsfølelse. Der er en lim, der får det til at hænge sammen, og det er de ansatte, siger Peter Qvortrup Geisling til dr.dk og fortsætter:

- De har et ekstra gear end mange af os andre. Vi er vant til, at patienter og pårørende er historien – her er det de ansatte.

Bag kameraet

Vi er vant til at se Peter Qvortrup Geisling på skærmen i programmet ”Lægens bord”, men i den nye DR-serie om Traumecenteret på Rigshospitalet er han bag kameraet.

Tv-lægen mener, det er vigtigere at sætte fokus på andre og mere vigtige medarbejdere i sundhedsvæsnet, som hver dag kæmper for at redde liv.

Hovedpersonerne gennem hele serien er de ansatte på Rigshospitalet, som DR har fulgt fra efteråret 2021 og hen over vinteren.

Seerne møder blandt andre traumelederen Emilie, hjernekirurgen Rune, sygeplejersken Julie, portøren Michael og logistikchefen Jan.

”Med livet i hænderne” er på seks afsnit og sendes onsdage kl. 21.25 på DR1.

Læs mere om: