14. jan. 2021
Af Trine Larsen

Peter Qvortrup Geislings private lykke

Peter Qvortrup Geisling
Foto: Hanne Juul
Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling har her under Corona-pandemien sjældent fri. Men når han har, så er der ét specielt menneske, som gør ham glad og giver ham overskud. Læs om lægens "lykkepille" her.

Når man som DR's sundhedskorrespondent, slet og ret kaldet TV-lægen, Peter Qvortrup Geisling ,58, har været stand-by døgnet rundt siden Coronapandemien begyndte i marts sidste år, for at stå til rådighed med Corona-nyheder, baggrund og seneste vacciner, så skal man kunne finde ro og glæde, NÅR man har fri.

Merle er tv-lægens private lykkepille

Og tv-lægens helt private lykkepille i denne udfordrede tid er Merle, hans 10-årige datter, som giver ham den fornødne ro, glæde, taknemmelighed og energi, der skal til at holde ham i gang.

- Ja, jeg tror, jeg savner hende mere, end hun savner mig i hverdagen, når der er travlt. Hun har så meget at give sig til også, og er sammen med veninder og hygger sig, når "hjemmeskolen" er forbi. Og hele dét slæb, tager hendes mor, Christina, fortæller TV-lægen, der har indrettet sin tilværelse sådan, at han har lejlighed i samme opgang som Merle og hendes mor, Christina Maria Meldola, der er hans eks-kæreste.

– På den måde kan vi jo ses meget mere, og jeg forsøger at køre hjem efter 18.30-nyhederne, så vi kan spise aftensmad sammen eller hygge lidt. Skal jeg så på i 21-nyhederne, kører jeg enten ind, eller der kommer en reportagevogn hjem til mig. Vi finder jo ud af det, siger Peter Geisling, der for eksempel lige har haft en dejlig weekend i sommerhuset sammen med datteren og én af hendes veninder.

– Sådan en weekend giver mig en dejlig ro og et enormt overskud. Tiden med hende lader mig op, og så gør det ikke noget, at der er travlt indimellem. Mit arbejdsår har jo ikke været i nærheden af for eksempel statsministerens eller sundhedsministerens.

- Tænk på deres arbejdspres. De har revet et år ud af deres liv for at redde os og Danmark. Det har jeg stor respekt for, siger Peter Qvortrup Geisling, der i aften i "Lægens Bord" på DR får besøg af professor og direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

Læs også det store interview med Peter Qvortrup Geisling i BILLED-BLADET, som udkommer i dag.

Billed-Bladet

Læs mere om: