16. mar. 2021
Af Karina Didriksen

Phillip Faber om Pigekoret: Det var de bange for

Phillip Faber.
Phillip Faber.
Foto: Hanne Juul
Chefdirigenten for DR Pigekoret, Phillip Faber, var en yderst populær herre, da han optog tv-programmet ”Faber og Pigekoret”.

Danskerne har de seneste uger kunnet følge Phillip Faber i DR1-progammet ”Faber og Pigekoret”, hvor man får et indblik i hans ”rigtige” arbejde, som han kalder det.

De fire afsnit blev optaget samtidig med, at Phillip Faber lavede ”Fællessang – hver for sig”, og programmets enorme succes fik de unge sangtalenter til at frygte, at Phillip Faber ville skifte dirigentpodiet ud med underholdningsbranchen.

- Jeg har tit måttet forsikre pigerne om, at jeg ikke er på vej nogen steder hen. De har været sådan: "Nå, der er vist en, der har fået mange følgere på Instagram lige pludselig, hvad?" Men de er mit anker, så der er ikke så meget at diskutere, siger Phillip Faber til dr.dk.

https://imgix.billedbladet.dk/christian_ravn_dr_1.jpg
Foto: Christian Ravn/DR

Fik mulighed for at lave andre ting

Den 36-årige chefdirigent har bestemt ikke nogen intention om at lade pigerne i stikken, men samtidig har han også nydt, at han har kunnet kombinere arbejdet med andre jobs.

- Jeg er enormt bevidst om, at jeg ikke havde lavet alle de sjove ting, jeg laver ved siden af, hvis ikke jeg var dirigent for Pigekoret, siger Phillip Faber i DR-serien.

”Faber og Pigekoret” går bagom chefdirigenten og korets 55 piger i alderen 16-22 år og følger dem igennem en sæson med medgang og modgang. Sidste afsnit sendes tirsdag den 16. marts.

Faktisk er det i dag, tirsdag den 16. marts, præcis et år siden, at Phillip Faber satte sig bag klaveret i "Morgensang" på DR1.

Læs mere om: