27. jun. 2020
Af John Lautrup

Phillip Faber: Se ham som revyoffer

Phillip Faber som revyoffer
"Phillip Faber" som revyoffer
Foto: DR + Hanne Juul
Phillip Faber er gået fra ukendt til berømthed på få måneder. Så berømt, at han bliver parodieret i DRs nye tv-satireprogram "Revy på afstand".

Phillip Faber som årets revyoffer? Nej, vel. Det ville ingen kunne have forestillet sig for tre måneder siden, da kun de færreste ville være i stand til at sætte navn på chefdirigenten for DR PigeKoret.

Men så blev Danmark overmandet af corona-epidemien, og pludselig sad Phillip Faber hver morgen ved sit flygel og førte an i danskernes fællessang. DRs "Morgensang" blev et seerhit, og Phillip Faber voksede til et om muligt endnu større hit.

Han er i dag et af landets kendteste ansigter og ville være et sikkert indslag i alle sommerrevyerne, hvis de altså ikke var blevet aflyst på stribe. Men bare rolig. Han bliver skam ikke snydt for at blive parodieret.

Og på billedet kan du se, hvordan Phillip Faber ser ud, når skuespiller Carsten Svendsen giver den som Danmarks fremmeste fællessanger i det ny tv-satireprogram "Revy på afstand", der har premiere på DR1 fredag den 3. juli.

Syv fredage i træk står holdet bag årets aflyste cirkusrevy - Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Niels Ellegaard, Mille Lehfeldt og Carsten Svendsen - bag aktuel tv-satire som i de gode gamle dage med Hov-hov og Uha-uha.

Ideen til "Revy på afstand" er undfanget i DR, og Lisbet Dahl & co var ikke sene til at springe på vognen.

- Det er en smaddergod idé. Det bliver sjovt at lave tv-satire igen, siger Lisbet Dahl, som dermed vinker farvel til den sommer i lediggang, hun ellers kunne se frem til i sit sommerhus i Hornbæk.

Læs mere om: