Lørdag, 10. marts 2018 — af Casper Nielsen

Sådan var Matadors faster Anna i virkeligheden

Foto: Else Tholstrup / DR
Kirsten Rolffes briIllerer i Matador som Mads Skjerns stramtandede søster Anna. Matador-figuren var dog skuespillerindes klare modsætning.

Kirsten Rolffes spiller rollen som den stramme Faster Anna uden krusningen af et smil på læben.

”Hendes mimik var utrolig, men aldrig sentimental, det stod skrevet i hendes ansigtstræk, hvem det var hun spillede, og især i neurotiske roller, som i Matador ydede hun det ypperste”, skrev Politikens anmelder Bettina Heltberg om præstationen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

QUIZ: Test din viden om afsnit 15 af Matador

Kirsten Rolffes var anderledes

Erik Balling elskede at lade sine skuespillere spille roller, der gik mod deres private natur – og faster Annas isnende distance og glædesløse væsen lå da også langt fra Rolffes private jeg.

Privat elskede Rolffes en god latter, en smøg og et glas. Hun var ikke videre religiøs, men hun troede på det overnaturlige.

- Jeg tror på, der er sjæle, der vil dig det godt eller dårligt, og de leder dig til det gode eller til det onde, sagde hun til BILLED-BLADET i 1996.

Kirsten Rolffes
Foto: ALL OVER PRESS

Derimod var det spiritistiske og åndelige noget hun virkelig troede på – og som Lars Von Trier også i dag har gjort hende folkeligt elsket for at dyrke, som Fru Drusse i ”Riget”, en anden af Rolffes store succesfulde tv-serie roller, ”Riget” 1 & 2 fra 1994-95

Kirsten Rolffes lange karriere

Kirsten Rolffes' karriere strakte sig over 50 år som anerkendt scenekunstner. Men det var først i de sidste ti år, at hun på film og i TV blev forvandlet fra relativt anonym birolleskuespiller til prisbelønnet populær skikkelse.

Man kan læse mere om Kirsten Rolffes i denne uges BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden