5. jun. 2022
Af Sofie Nymand

Se forskellen: Sådan ser skuespillerne fra Krag & Virkner ud i virkeligheden

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/design_uden_navn_-_2022-05-17t162318.334.png
Foto: DR
Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal fra “Krag & Virkner” ser en del anderledes ud end deres karakterer i serien.

I øjeblikket kan man opleve Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal i DRs dramadokumentar “Krag & Virkner”, der skildrer kærlighedshistorien mellem statsmanden Jens Otto Krag og den folkekære skuespiller Helle Virkner.

I serien fortælles gennem en blanding af fakta og fiktion, hvor får vi et særligt indblik i deres liv sammen og hver for sig.

Mens interviewseancer og klip formidler historien på klassisk vis, sætter skuespillet scenen og skaber en forståelse for hovedpersonernes indre liv.

Der ligger et stort arbejde bag seriens fiktionsscener, der er skrevet på baggrund af vidneudsagn og Helle Virkners erindringsbøger.

Ligesom Thure Lindhardt har fået adgang til Jens Otto Krags private dagbøger for at komme helt tæt på den tidligere statsminister.

Nogle, der også har haft gang i de helt store forberedelser, er kostume- og sminkeafdelingen.

For at kunne transformere hovedrolleindehaverne Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal til det kendte statsministerpar, har tøj, sminke og ikke mindst frisuren skulle være lige i skabet.

Blandt andet er Thure Lindhardts blonde hår farvet mørkt og vandkæmmet til en af datidens herrefrisure som også var et karakteristisk træk for Jens Otto Krag.

Mens Katrine Greis-Rosenthals lange lokker er gemt under en korthårsparyk i de første par afsnit.

Se forskellen her:

GALLERI: Se forskellen: Sådan ser skuespillerne fra Krag & Virkner ud i virkeligheden (Foto: DR, Kaspar Wenstrup og Lars H. Laursen)

Læs mere om: