17. jan. 2017
Af Luise Marie Bekker

Se med på TV: Gustav Wincklers søn taler ud om sin far

Gustav Winckler.
Gustav Winckler.
Foto: AOP
I DR K-programmet "Dansktoppens Stjerner" fortæller Michael Winckler om tiden, hvor han fandt ud af, hvor meget hans far drak.

Det er nærmest som at se Gustav Winckler selv, når sønnen, Michael Winckler, toner frem på skærmen i aften i "Dansktoppens Stjerner".

Han er som snydt ud af næsen på sin far og er tilmed også musiker.

Som ung var han med sin far ude at spille, og i dag fortæller han ting om den folkekære sanger, som de færreste nok ved.

- Hans størrelse gik ham på, og han var også genert. Det er der nok ikke mange, der ved. Han gemte sine hænder og vidste slet ikke, hvad han skulle gøre af dem, og han gik sidelæns ind på scenen, fortæller sønnen i programmet, der hylder faderen og hans mange hits.

Gustav Winckler kunne ikke skælde ud

Gustavs hustru Inge var alene med tre børn, deriblandt Michael, når husbonden var på landevejene. Michael fortæller, at hun tog de store beslutninger, og at hans far ikke vidste, hvordan man skulle skælde ud. På den måde var det ingen kernefamilie.

LÆS MERE: DR hylder Dansktoppen

- Jeg husker ikke, han har været til bords på min fødselsdag, siger Michael, der selvfølgelig også har lært meget af faderen og har masser af glade minder med ham. Ikke mindst fra da han som teenager kom med ud at spille.

Gustav Winckler døde i biluheld

Men her sad han også på første parket til at se, hvor meget Gustav Winckler drak i løbet af dagen. Hans makker, Bent Werther, endte med at dø af sin alkoholisme.

Ifølge Michael var hans far indlagt på et tidspunkt, hvor den officielle årsag var hans overvægt. Men den egentlige årsag var druk.

Det blev dog hverken druk eller overvægt, der blev Gustav Wincklers død. Han mistede i januar 1979 herredømmet over sin hvide Mercedes og døde i ulykken.

Se hele historien om Gustav Winckler, hør hans største hit, og se ham fortælle om det famøse kys med Birthe Wilke under fremførelsen af "Skibet skal sejle i nat" i "Dansktoppens Stjerner" tirsdag aften klokken 20.00 på DR K.

Læs mere om: