16. maj. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Sidse Babett Knudsen: Sådan går det med optagelserne til Borgen

Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Foto: Dan Mariegaard
Sidse Babett Knudsen er tilbage i rollen som Birgitte Nyborg i fjerde sæson af "Borgen".

Det er over ti år siden, at den første sæson af ”Borgen” blev sendt på tv, og dramaserien fik stor succes i både ind- og udland.

Det er otte år siden, seerne tog afsked med blandt andre Birgitte Nyborg, da tredje sæson af serien rullede over skærmen.

Sidse Babett Knudsen: Velkendt og rart

Til gengæld kan fans af ”Borgen” glæde sig over, at optagelserne til en ny sæson er i fuld gang, og den får premiere næste år.

- Det er så dejligt, fortalte Sidse Babett Knudsen, da BILLED-BLADET mødte hende til årets Bodilfest.

Hun er tilbage i rollen som Birgitte Nyborg efter otte års pause.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-690136_1.jpg
Sidse Babett Knudsen i 2010
Foto: Jesper Sunesen

- Det er velkendt og rart og også spændende, fordi det er et nyt eventyr, de sender hende ud i. Jeg skal ud i nogle andre ting, end jeg har prøvet før. Jeg synes virkelig, det er spændende og supergode mennesker omkring mig. Der er også kommet et nyt cast, og alle de nye er simpelthen så skønne, fortalte Sidse Babett Knudsen.

Foruden Sidse Babett Knudsen er det indtil videre bekræftet, at Birgitte Hjort Sørensen er tilbage i rollen som Katrine Fønsmark. Der bliver også gensyn med Lars Knutzon, Jens Albinus, Lisbeth Wulff, Peter Mygind, Lars Mikkelsen, Søren Malling, Signe Egholm Olsen og Morten Kirkskov.

Blandt de nye kræfter på ”Borgen”-holdet er Mikkel Boe Følsgaard, Magnus Millang, Özlem Saglamar, Lucas Lyngaard Tønnesen og Johanne Louise Schmidt.

Adam Price er hovedforfatter på ”Borgen”, og det var også ham, der fik ideen til at vække serien til live igen. Sæson 4 får premiere på DR i 2022.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0567582_1.jpg
En del af holdet i sæson fire af "Borgen".
Foto: Mike Kollöffel/DR

Læs mere om: