Silja Okking: Sådan skal jeg fejre jul

Silja Okking.

Silja Okking.

Foto: Klaus Huuse/DR
Silja Okking er vært på DR’s store juleshow, og hun glæder sig til en hyggelig juleaften med familien.

Lørdag aften kan Silja Okking opleves som vært på DR’s store juleshow sammen med Martin Brygmann.

Den 37-årige tv-vært og sanger glæder sig til juleaften, hvor hun skal være sammen med sin mand, Jesper, og deres datter, Uma, på syv år.

- Vi får den nærmeste familie på besøg her hos os. Vi flyttede til et rigtig hyggeligt hus i sommer, så vi glæder os kæmpe meget til at fejre jul her for første gang, siger en glad Silja Okking til BILLED-BLADET.

Svenske traditioner

Silja Okking er datter af skuespilleren Jens Okking, som døde i 2018, og hendes mor er den svenske danser og koreograf Catharina Nordlindh.

BILLED-BLADET som abonnement?Klik her og læs hvordan!

- Da jeg er halvt svensk, plejer vi at blande mad-traditionerne lidt juleaften, men da vi ikke kan tage til Sverige og købe ind, som vi plejer, ender vi nok mest i det danske hjørne med and, flæskesteg og brunede kartofler. Men vi laver det lidt sammenskuds-agtigt, så alle står for noget, fortæller tv-værten om julemiddagen.

Sjove lege juleaften

I familien har de også nogle særlige traditioner juleaften.

- Vi er altid ude og gå en lang tur, ser Disneys Juleshow (først på dansk og så på svensk), vi spiller rigtig meget kort og lægger puslespil, og så laver vi små rim/remser til gaverne, hvor man giver et hint til, hvad der er i. Det ender tit i improviserede og langt ude digte - og store grin, lyder det fra Silja Okking.

Hun og Martin Brygmann kan ses som værter på ”DR’s store juleshow”, der sendes på DR1 lørdag den 19. december kl. 20.30.

Foto: Privat

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden