Torsdag, 17. marts 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Simon fik fem dage Alene i vildmarken: Derfor reddede det hans forhold

Simon Bruun

Simon Bruun

Foto: United/DR
Simon Bruun overlevede fem dage "Alene i vildmarken", før han valgte at rejse hjem, og det har haft enorm betydning for hans liv.

Torsdag aften var der sæsonpremiere på en ny omgang af ”Alene i vildmarken”, og her sagde vi allerede farvel til hele to deltagere.

For Simons vedkommende gik der bare fem dage, før han sagde farvel og tak til den norske ødemark, men ikke desto mindre har oplevelsen gjort en verden til forskel for den 27-årige familiefar fra Køge.

Simon: Det har reddet mit liv

Da optagelserne til DR-programmet begyndte, var det cirka halvandet år siden, at Simon havde mistet sin far, og i lang tid havde han gået rundt i et stort, sort hul, og det påvirkede i høj grad hverdagen derhjemme med kæresten Rikke.

- Hvis ikke jeg havde været med i ”Alene i vildmarken”, tror jeg ikke, jeg havde været sammen med min kæreste i dag. Så havde jeg siddet i en etværelses lejlighed helt alene. Det har reddet mit liv at være med. Ellers tror jeg ikke, jeg var kommet op af det tomrum, fortæller Simon om sin fem dage lange tur til Nordnorge.

Da Simon tog af sted, sagde han foruden kæresten Rikke også farvel til sine to børn og bonusdatter – den yngste var bare få måneder gammel. Men han har bestemt ikke fortrudt sit valg, for turen har givet ham en selvindsigt, han ikke ville være foruden.

- Jeg blev så flov over den måde, jeg havde forsømt min familie på. Jeg levede meget i sorgen over at have mistet min far, men da jeg var deroppe, gik det op for mig, at det var min kæreste og børnene, jeg tænkte på hele tiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har lagt sit liv om

Den indsigt har fået Simon til at lægge sit liv om, siden han kom hjem fra Norge i efteråret, og han har blandt andet fået et nyt job, som giver ham mere tid sammen med familien.  

- Jeg plejede at spille meget PlayStation eller sidde med ipad’en, men jeg solgte begge ting få dage efter, jeg kom hjem. Det tog for meget tid, og det var ikke vigtig tid. Jeg er lidt nået frem til den konklusion, at dagen i går er for længst ude af mine hænder – jeg kan ikke tilføre den mere værdi. I dag er min dag, og den har jeg fået, og dagen i morgen har jeg ikke lovning på. Derfor er dagen i dag vigtig for mig at mærke og være i, og så kan jeg gøre, hvad jeg kan for at gøre dagen god.

Foto: United/DR

Farens død efterlod et tomrum

Simon var meget tæt på sin far, og derfor påvirkede det ham også dybt, da han ret pludseligt døde for to år siden. I dag er han også ærgerlig over, at han ikke kan dele sine oplevelser fra ”Alene i vildmarken” med ham.

- Han var et kærligt og varmt menneske, men også tidligere alkoholiker. Han fik kræft og fik at vide, at det kunne man leve med i mange år. Men 14 dage efter døde han på Kolding Sygehus. Vi var meget tætte, og jeg har svært ved at beskrive det tomrum, der kom. Det var virkelig et stort tab. Det var det, der fik mig ud i ”Alene i vildmarken”, men også det der fik mig hjem igen, fordi jeg fandt ud af, hvad der var vigtigt for mig. Min datter var ikke mere end tre-fire måneder gammel, da jeg tog af sted, og det er hun kun én gang. Det er det samme med min store datter Holly, der var syv år. Men naturen kan jeg altid vælge at gå ud i, og træet jeg kigger på nu, det står der nok også om ti år, fortæller Simon, der tror, at mange kunne have rigtig godt af at tage på en tur som hans.  

Det var yderst begrænset, hvad han fik at spise under sit ophold i vildmarken, hvor han nåede at vandre omkring 100 kilometer. Han tabte da også otte kilo på de fem dage, han var af sted.

Har skrevet sin egen bibel

Men også mentalt var det en stor omvæltning at vende tilbage til familien og hverdagen.

- Jeg holdt lav profil og åbnede ikke sociale medier i de første fjorten dage. Jeg brugte lang tid på at tænke over det, jeg havde oplevet. Jeg skrev otte-ti sider til mig selv om ting, jeg syntes gav mening. Det er blevet en bibel for mig, som jeg kan tage frem og kigge på, hvis man er ved at falde tilbage i det gamle stress og jag, fortæller Simon, der har set frem til at se programmerne med sin familie.

Han glæder sig til at gense noget af den fantastiske natur, han oplevede i Nordnorge, ligesom han også fortæller, at han en dag gerne vil tilbage dertil og vandre det samme sted.

Mod på mere

Han er heller ikke bleg for at vende tilbage til ”Alene i vildmarken”, hvis den mulighed skulle opstå.   

- Hvis de ringer og spørger næste år, om jeg vil være med, er jeg klar til at tage af sted for at vinde. Men denne gang var det vigtigste at vinde mig selv og min familie, som jeg skal være sammen med mange år endnu.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden