20. apr. 2017
Af Lene Skriver Bak

Slut med Giro 413: Margaret Lindhardt går på pension

Margaret Lindhardt.
Margaret Lindhardt.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
Margaret Lindhardt har besluttet at gå på pension efter næsten 20 år som vært på Giro 413 og 36 år på DR.

I næsten 20 år har Margaret Lindhardt bestyret Giro 413, der bliver sendt på P5, men i slutningen af maj er det slut.

Den populære radiovært har besluttet at gå på pension fra DR, hvor hun har været ansat siden 1981. Men det er ikke fordi Margaret Lindhardt er træt af Giro 413:

- Giro 413 har jo været mit hjertebarn, og jeg har nydt de snart 20 år, jeg har været vært. Det har været en helt særlig fornøjelse at lave et program, hvor man både glæder en masse mennesker med hilsner og meget forskellig musik - og samtidig gavner udsatte børn og unge – et program, som oven i købet har en alenlang og farverig historie og tradition. Det er meget mere end et radioprogram. Jeg kan også godt lide den særlige lytterkontakt, man har i programmet, og det glæder mig, at holdningen til ’Giro 413’ er så positiv, selv om det er 70 år gammelt, siger radioværten i en pressemeddelelse.

Margaret Lindhardt vil selv bestemme over sin tid

Pensionisttilværelsen venter for Margaret Lindhardt efter den 28. maj, hvor hun for sidste gang sidder i værtsstolen i DR Byen.

Men den 67-årige radiovært har ingen planer om at sætte sig hjem med benene oppe.

- Efter 36 skønne, fantastiske og lærerige år i DR har jeg valgt at stoppe. Jeg er stadig vældig glad for mit arbejde og for at være ansat i DR, men jeg synes, at tiden nu er inde til at prøve helt selv at bestemme over min tid. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre og opleve, mens tid er, fortæller Margaret Lindhardt.

Værtsrollen i Giro 413 bliver overtaget af Peter Steen, der har været ansat på DR siden 1994 og nu står i spidsen for ”Peters Verden”, der også sendes på P5.

LÆS MERE: Giro 413 giver penge til udsatte børn og unge

Læs mere om: