Søren Ryge: Dét her vil han hellere end lave tv

Søren Ryge

Søren Ryge

Foto: Hanne Juul
Søren Ryge er på skærmen i aften, selv om han egentlig har trukket sig tilbage for at lave noget, han elsker højere end tv.

Søren Ryge, 75 år, vender i aften for en stund tilbage i bedste sendetid, selv om han i sommer sagde farvel til at lave direkte tv fra sin have. Det er da også en redigeret udsendelse om buksbom, som DR har sat på programmet.

Det er ikke sikkert, at Søren Ryge selv ser med. Måske sidder han i stedet og skriver på en bog eller en klumme.

At skrive er det, han vil bruge tiden på nu, hvor han ikke længere er på lønningslisten i DR. At skrive har i virkeligheden altid været hans foretrukne måde at formidle sin viden på. 

- Hvis jeg skulle vælge mellem fjernsyn og det at skrive, behøvede jeg ikke at tænke mig om ét sekund. Så vil jeg skrive. Det er vigtigere. Mine stile blev altid læst op i skolen, fordi de var de bedste. Jeg har altid vidst, at jeg rent ud sagt er god til at skrive, sagde Søren Ryge i sommer til BILLED-BLADET efter hans afsked med direkte fjernsyn. 

Så udover at tilbringe mere tid med børn og børnebørn vil Søren Ryge nu til at skrive mere, end han allerede har gjort. I årenes løb er det -sideløbende med tv-arbejdet blevet til 19 bøger og tusindvis af klummer i Politiken. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden