28. dec. 2017
Af John Lautrup

Søren Ryge Petersen: Børnene er min største succes

Søren Ryge Petersen
Søren Ryge Petersen
Foto: Martin Høien
Søren Ryge Petersen har stor glæde af sine tre børn, som alle på hver deres måde har arvet hans interesser

Søren Ryge Petersen, 72 år, kan fryde sig over en karriere renset for ukrudt. Successerne står i snorlige rækker for DRs legendariske havemand med den brede, folkelige popularitet. Men det er noget helt andet end TV-programmerne, bøgerne og foredragene, han tænker på, når han skal opregne sit livs største bedrift.

Børnene - de er sikre, du!

- Jeg har fået tre børn. Og jeg mener det, og selv om det lyder som en floskel, mener jeg det mere og mere: Det vigtigste, jeg har gjort i mit liv, er at få børn. Endda tre. Plus en "pap", siger han.

- Nu er jeg 72 år, og Signe er næsten 50, Jens er 45 og Malte er 31. Og vi har stadigvæk så meget dyb, dyb glæde af hinanden. Alt muligt andet i livet er tilfældigt, eller også har du det til låns, eller også kan du aldrig vide med dit helbred og konerne og alt det der, men børnene, du! Det er det sikre!, tilføjer han med eftertryk og banker næven i spisebordet hjemme i sit landsted på Djursland.

I fars fodspor

Signe Ryge Petersen er gået i hans TV-spor og er vært på TV2Fyn, Jens Ryge Petersen er folkeskolelærer, mens Malthe er ansat i en planteskole og driver sit eget rejsebureau for lystfiskere.

- Jeg kan ikke give nogen opskrift på at være en god far, men jeg har bestræbt mig på at elske mine børn og vise dem, at jeg kan lide dem. Hele tiden. Hele tiden. Hele tiden, dundrer Søren Ryge Petersen, der fryder sig over, at alle tre på hver deres måde har arvet hans interesser.

De er kommet godt i vej

- Mine drenge har arvet min naturinteresse. Jens, det er fugle, fuldstændig. Malthe er fiskeri. Og Signe, gud bedre det, som ikke kan kende forskel på en agerhøne og en gråspurv, hun har taget den anden bold op og laver fjernsyn ligesom sin far og snakker med alle mulige og er vældig god til det. Så kan man ikke ønske sig mere. Det hører jo også med, at jeg har fået tre gode børn og har børnebørn og hele molevitten, og jeg har utrolig meget glæde af dem. Men det er jo også, som vi siger på jysk, fordi de er kommet godt i vej. Det er gået dem godt. Det er jo ikke givet.

Læs stort interview med Søren Ryge Petersen i det nummer af BILLED BLADET, der er på gaden mellem jul og nytår.

Læs mere om: