16. dec. 2017
Af John Lautrup

Søren Ryge Petersen: Sådan holder jeg jul

Søren Ryge Petersen
Søren Ryge Petersen
Foto: DR
Søren Ryge Petersen holder jul med sine børn, mens hans samlever er sammen med sine børn og børnebørn. Og så er han i øvrigt træt af juleræs.

Søren Ryge Petersen, 72 år, har en kæmpe julestjerne med tilhørende lyskæder hængede fra loftet i sit spisekøkken hjemme på Djursland. Og dér har den hængt hele året.

- Alle sagde: Hold kæft, hvor er det hyggeligt! Og så lod vi den hænge, ler han .

Men det er nu ikke, fordi DRs havemand og historiefortæller går voldsomt meget op i julen. Han har omtrent et lige så afslappet forhold til højtiden som til ukrudtsplanter i sin have.

Stille og roligt i julen

- Vi har det stille og roligt med julen, Cathrine og jeg. Jeg gider slet ikke det dér juleræs. Vi er så tilpas gamle både i livet og i relation til hinanden. Det er jo kun 17 år siden, vi mødte hinanden. Jeg har børn i andre parforhold, og hun har en lige så stor og tæt familie, som jeg har. Hun har syv børnebørn. Så hun holder selvfølgelig jul med sine børn. Alt andet er utænkeligt. Og jeg holder jul med mine børn dér eller dér, og nogle gange har jeg lokket dem herud. Vi har hyggelige juler. Stille og fredeligt uden faste traditioner. I den forstand er jeg ikke julemenneske, fortæller Søren Ryge Petersen, som har været gift to gange og altså nu i 17 år har været sammen med Cathrine Becher.

https://imgix.billedbladet.dk/soeren_ryge_og_cathrine_becher_adam_becher.jpg
Søren Ryge Petersen, Cathrine Becher
Foto: Fra bogen

BILLED BLADET har besøgt ham på Djursland. Læs stort interview i det blad, der udkommer mellem jul og nytår.

Læs mere om: