18. feb. 2018
Af Karina Didriksen

Sofia Helin fra Broen: Dejligt med Thure ved min side

Sofia Helin og Thure Lindhardt.
Sofia Helin og Thure Lindhardt.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Saga alias svenske Sofia Helin fra DR-serien ”Broen” fik et nært venskab med Thure Lindhardt under optagelserne.

Gennem to sæsoner har Sofia Helin spillet over for Thure Lindhardt som efterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe i DR-serien ”Broen”.

I serien har karaktererne udviklet et specielt forhold til hinanden, men det har de to skuespillere også i virkeligheden.

- Det var sådan en fornøjelse at arbejde sammen med Thure, og jeg var så heldig at have ham, fortalte Sofia Helin for nylig til BILLED-BLADET og tilføjede:

- Når man arbejder sammen med nogen over så lang en periode, så går man også igennem hårde tider i sit privatliv. Og på de dage var Thure en rigtig dejlig og god kollega at have ved min side. Vi er blevet venner og vil blive ved med at se hinanden.

Hårdt for familien

Privat er 45-årige Sofia Helin gift med præsten Daniel Götschenhjelm, og de har sammen to børn, sønnen Ossian på 14 år og datteren Nike på otte.

Rollen som Saga krævede, at skuespilleren flere gange var væk fra familien på optagelser.

– Jeg har skullet rejse fra Stockholm til Malmö, så det er en ret lang tur. Det har været hårdt, så ja, det er bestemt en af de hårde sider ved mit job. Men mine børn har været nødt til at acceptere det, fastslog Sofia Helin.

Søndag aften kl. 20.00 på DR1 vises det ottende og endegyldigt sidste afsnit af krimiserien ”Broen”. Dermed er det farvel til Saga og Henrik.

Læs mere om: