25. mar. 2018
Af af Karina Didriksen

Sofie Gråbøl: Til Afrika uden børn

Sofie Gråbøl.
Sofie Gråbøl.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Stjerneskuespilleren havde nogle intense arbejdsdage under optagelserne til Liberty.
Sofie Gråbøl, der søndag for sidste gang kunne opleves i DR's dramaserie "Liberty", valgte at rejse til Afrika uden sine to børn, Gudrun og Bror, som hun har med eksmanden Jacob Thuesen. Hun har tidligere udtalt, at hun ikke ville arbejde så meget uden for Danmarks grænser, så længe børnene var små, men det har siden ændret sig. – De er jo vokset i mellemtiden og er blevet store børn på 13 og 16 år. Nu kan jeg bedre tage imod tilbud i udlandet – så længe det ikke indebærer at forsvinde i længere perioder, siger hun og tilføjer med et smil: – Jeg synes, jeg har været heldig med at få det til at fungere, så alle er glade.

Arbejde 12 timer om dagen

– Det har været et enormt intenst forløb, bare det at rykke væk. Jeg har jo lavet mange TV-serier ude i Søborg, og den der følelse af rutiner og en velsmurt maskine bliver jo fuldstændig smidt ud ad vinduet, når man pludselig befinder sig i et helt andet land. Men det er også enormt inspirerende, for så vågner man i den grad, forklarer Sofie Gråbøl. Alle seriens fem afsnit blev optaget på location i Sydafrika, og i modsætning til Carsten Bjørnlund, der spiller hendes mand i ”Liberty”, så valgte hun altså ikke ikke at tage sine børn med derned.
- Jeg sørgede for, at mine dage blev samlet, så jeg var der i en kortere periode. Men der arbejdede jeg så til gengæld 12 timer om dagen. Så det havde ikke været nogen god idé at have mine børn med, forklarer hun og uddyber: – Jeg var der i to store blokke, hvor jeg var "på" hver dag. Det handlede om at stå tidligt op, arbejde, komme hjem 12 timer efter, spise mad, kigge på teksten til næste dag og sove.

Læs mere om: