25. jan. 2018
Af Karina Didriksen

Sofie Gråbøl tilbage som søndags-underholdning

Sofie Gråbøl.
Sofie Gråbøl.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Skuespilleren Sofie Gråbøl har en af hovedrollerne i den danske TV-serie ”Liberty”, der får premiere på DR1 i februar.

Sofie Gråbøl har haft stor succes med serier som ”Nikolaj og Julie” og ”Forbrydelsen”, og nu vender hun snart tilbage i endnu et stort søndagsdrama.

Den 49-årige skuespiller har landet en af hovedrollerne i DR-serien ”Liberty”, som er baseret på Jakob Ejersbos anmelderroste roman af samme navn, der udkom i 2009.

Sofie Gråbøl spiller sygeplejersken Kirsten Knudsen, som i 1980’erne rejser til Tanzania med sin teenagesøn og lille datter for at være sammen med sin mand Niels (spillet af "Arvingerne"s Carsten Bjørnlund), der er udsendt for Danida.

Connie Nielsen på rollelisten

I Afrika møder det danske ægtepar et andet skandinavisk par, Katrina og Jonas Larsson, som også er udstationeret. De bliver spillet af den danske Hollywood-stjerne Connie Nielsen og den svenske skuespiller Magnus Krepper.

Udover en række danske skuespillere, så er der også to nye stjerneskud på rollelisten. Anton Hjejle spiller Sofie Gråbøls søn Christian, mens Charlie Karumi fra Kenya spiller Marcus, der arbejder for Larsson-ægteparret.

”Liberty” har premiere på DR1 søndag den 25. februar kl. 20.00. Serien er i fem afsnit, og der kommer kun til at være den ene sæson.

https://imgix.billedbladet.dk/159814308.jpg
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Læs mere om: