Fredag, 13. april 2018 - af af

Sonja Oppenhagen: Mine børnebørn elsker Matador

Sonja Oppenhagen
Sonja Oppenhagen
Foto: Birger Storm
Skuespilleren fortæller, hvordan hun blev valgt til rollen som Vicky Arnesen

Sonja Oppenhagen var blot 30 år i 1978, da "Matador" blev lavet. Alligevel befandt hun sig hurtigt godt på holdet.

– Jeg kendte  mange af ”Matador”-skuespillerne, da jeg begyndte. Kirsten Olesen var min elevkammerat fra Odense, og Esper Hagen (der spiller Arnold Winther, red.) gik jeg også i skole med.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Desværre mange, der er gået bort

- Derudover kendte jeg mange af de ældre skuespillere – også privat. Helle Virkner, Malene Schwartz, Ove Sprogøe, Holger Juul Hansen – og Bjørn Watt-Boelsen, der spiller Vickis far, oberst Hackel, havde jeg også optrådt med før. Så det var trygt. Men åh, hvor er der dog mange af dem, der desværre ikke er her mere, siger Sonja Oppenhagen, der selv fylder 70 år til december.

I denne ombæring har vi kunnet nyde en helt ny-restaureret udgave af "Matador" løbe mover TV-skærmene. Og Sonja Oppenhagen er godt tilfreds.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Der skulle ske noget nyt

– Jeg har da set lidt af det og synes, restaureringen ser flot ud. Mine børnebørn Cornelia, 13, og Julia, 8, har set ”Matador” på video, og en ny generation synes stadigvæk, det holder. Men de er nu også glade for tempoet og tidsbilledet i ”Badehotellet”, som jeg lavede  med Paul Hüttel igen og med Birhte Neumann.

Hun og gemalen, kapelmester Stig Christensen.  flyttede sidste år ind i deres nye hus i Espergærde. 

– Vi flyttede, fordi der skulle ske noget nyt, og fordi vi gerne ville prøve noget andet, siger Sonja Oppenhagen, der tidligere boede i Charlottenlund.     

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden