26. maj. 2021
Af Karina Didriksen

Sporløs vender tilbage: Her er den nye vært

Ditte Haue var vært på "Sporløs" fra 2016-2019.
Ditte Haue var vært på "Sporløs" fra 2016-2019.
Foto: DR
Det populære DR-program ”Sporløs” sluttede i 2019 med Ditte Haue som vært, men nu skal der optages en ny sæson med en ny vært.

Der er godt nyt til de tv-seere, som har savnet DR-programmet ”Sporløs”. Det vender nemlig tilbage med en ny sæson i 2022.

Den seneste sæson blev sendt i efteråret 2019 med Ditte Haue som vært – samme år, som hun skiftede fra DR til TV 2 Nyhederne.

Dengang blev det meldt ud, at DR havde valgt at sætte ”Sporløs” på pause efter 20 år på grund af besparelser.

Ny vært glæder sig

Nu vender ”Sporløs” altså tilbage, og det bliver med en ny vært, som i forvejen er et elsket DR-ansigt.

Det er nemlig Mette Frisk, som får værtstjansen. Hun er især kendt fra DR1-programmet ”Forsvundne arvinger”, og hun glæder sig til det nye job.

- ”Sporløs” har stolte traditioner for at gøre en kæmpe forskel i de medvirkendes liv, og det glæder jeg mig utroligt meget til føre videre. For jeg er vild med lige præcis det universelle emne, som ”Sporløs” handler om - nemlig hvad vi er rundet af, siger Mette Frisk i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Og jeg føler mig privilegeret ved at få lov at stå på skuldrene af så mange dygtige mennesker, der har været forbi det program – og så nu også være med til at tage det nye steder hen.

https://imgix.billedbladet.dk/_d5q1211_1.jpg
Foto: Jeppe Gudmundsen Holmgreen/DR

En lang række værter

I ”Sporløs” skal Mette Frisk hjælpe danskere, som har mistet kontakten til et nært familiemedlem eller ønsker at finde deres biologiske rødder. Hun tager med på rejsen for at finde de forsvundne slægtninge.

Ifølge DR kommer hvert program til at vare 58 minutter, og de er netop gået i gang med at efterlyse folk, som har lyst til at medvirke i den nye sæson.

”Sporløs” havde premiere i 1999, og der har gennem årene været forskellige værter, blandt andre Hans-Georg Møller, Line Baun Danielsen, Lillian Gjerulf Kretz, Louise Wolff, Rie Helmer Nielsen og senest Ditte Haue, som var vært fra 2016-2019.

Læs mere om: