Stéphanie Surrugue om sine franske rødder: Jeg har altid været nysgerrig

Stéphanie Surrugue.

Stéphanie Surrugue.

Foto: Lars H. Laursen
Stéphanie Surrugue voksede op med en fransk far og føler sig hjemme i Paris, hvor hun i marts fik base som DRs internationale korrespondent.

Stéphanie Surrugue skiftede den 1. marts titlen som DRs USA-korrespondent ud med titlen som international korrespondent med base i Paris. 

Den 40-årige reporter er vokset op med en fransk far, og hendes franske rødder betyder, at hun altid har set verden og livet fra flere forskellige udgangspunkter.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Jeg har altid været nysgerrig efter at vide mere om andre sprog og kulturer, fordi jeg selv er vokset op i en familie, hvor man spurgte på fransk, svarede på dansk og altid sad i en bil eller et fly på vej til enten Frankrig eller Danmark, fortæller Stéphanie Surrugue til BILLED-BLADET.

Stéphanie Surrugues verden er blevet større

DR-korrespondenten føler sig hjemme i Frankrig, og hun er taknemmelig for sit job, som har bragt hende vidt omkring. 

- At have to forskellige baggrunde har - selv om jeg først og fremmest føler mig dansk - helt klart gjort verden meget større for mig. Og fagligt har det også betydet, at jeg har kunnet arbejde som journalist i både Nordafrika, Haiti og mange andre steder langt fra Danmark, forklarer Stéphanie Surrugue.

LÆS MERE: Stéphanie Surrugue skifter fra TV 2 til DR

Surrugue kan tirsdag den 11. april kl. 20.45 opleves i DR1-programmet ”Stéphanies Frankrig”. Her rejser hun rundt i sit andet hjemland, der om få uger skal vælge landets næste præsident. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden