12. feb. 2018
Af Karina Didriksen

Thomas W. Gabrielsson fra Broen: Jeg føler mig 100 procent dansk

Thomas W. Gabrielsson.
Thomas W. Gabrielsson.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Den svenske skuespiller Thomas W. Gabrielsson har boet i Danmark i mange år og har rollen som danske Niels Thormod i ”Broen IIII”.

Thomas W. Gabrielsson er født i Sverige, men har gennem årene medvirket i diverse danske TV-serier. Lige nu spiller han psykologen Niels Thormod, som har mistet sin hustru, i krimiserien ”Broen IIII”.

– Jeg spiller dansker, og jeg føler mig 100 procent dansk. Jeg har boet i Danmark i 35 år, mine børn bor her, og størstedelen af mit liv har jeg boet her, fortalte Thomas W. Gabrielsson til gallapremieren på ”Broen IIII” og tilføjede:

- Jeg plejer at sige, at jeg føler mig skandinavisk, med en fod i hvert land.

Filmoptagelser i England

Thomas W. Gabrielsson har blandt andet haft roller i de danske successerier ”Forbrydelsen”, ”Livvagterne” og ”Nynne”, men i øjeblikket gælder det udlandet.

- Lige nu arbejder jeg faktisk i Sverige, hvor jeg laver en svensk krimiserie. Og så er jeg lige blevet færdig med en engelsk spillefilm, der hedder ”Denmark”. Der spiller jeg en dansk politibetjent, fortalte skuespilleren og tilføjede:

- Og så er jeg lige blevet færdig med den engelske film ”Domino”, som også har rødder i Danmark. Jeg er bare heldig, at jeg får mulighed for at arbejde i udlandet.

Det endegyldigt sidste afsnit af den dansk-svenske krimiserie "Broen" bliver sendt søndag den 18. februar kl. 20.00 på DR1.

Læs mere om: