TILLYKKE: Jesper Theilgaard fylder 61 år

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Foto: Birger Storm
Jesper Theilgaard har i 26 år fortalt danskerne, hvordan vejret bliver i morgen og de næste fem dage.

Jesper Theilgaard bliver 61 år i dag med udsigt til mange flere år foran DRs vejrkort.  Den kendte TV-meteorolog overvejede ellers i sommer, hvorvidt han skulle eller ikke skulle følge solen og gå ned i vest. Nærmere bestemt Aarhus.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Vil pendle til Aarhus

DR flytter i 2018 sit vejrstudie fra DR-byen i København til Aarhus, og Jesper Theilgaard havde umiddelbart svært ved at se sig selv flytte med. Han legede med tanken om en freelance-tilværelse som foredragsholder og klimaskribent.

Men til sidst besluttede han altså at blive på den plads, han har indtaget siden 1990. Han og konen sælger ganske vist ikke huset på Amager. I stedet indstiller han sig på, at hans sidste arbejdsår bliver som pendler.

Skrevet bøger om vejret

Jesper Theilgaard er opvokset i Tørring ved Vejle og er uddannet flyvemeteorolog. Han arbejdede 12 år ved vejrtjenesten i Københavns Lufthavn, inden han kom til Danmarks Radio.

Sideløbende med jobbet har han skrevet en række bøger om vejr og klima. Han modtog i 2007 Gyldendals faglitterære pris for bogen "Det danske vejr".

Tillykke til Jesper Theilgaard.   

LÆS MERE: Jesper Theilgaard ramt af alvorlig infektion

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden