29. okt. 2017
Af John Lautrup

TILLYKKE: Jesper Theilgaard fylder 62 år og glæder sig til friheden

TILLYKKE: Jesper Theilgaard
Jesper Theilgaard
Foto: Birger Storm
Jesper Theilgaard slutter som DR-vejrvært den 25. januar og forventer at få travlt som selvstændig klimaformidler.

Jesper Theilgaard har måske givet sig selv den allerstørste gave, når han i dag fylder 62 år. Gaven faldt allerede for en måned siden, da han meddelte, at han stopper som vejrvært i Danmarks Radio efter 27 år på skærmen. Og gaven hedder frihed.

- Jeg glæder mig helt vildt. Tænk at være herre over sin egen kalender. De fleste, som har arbejdet et langt liv i et vagtskema, vil kunne skrive under på, at det er ret attraktivt, siger dagens fødselar.

Jesper Theilgaard springer ud som selvstændig

DR flytter vejrredaktionen til Aarhus til februar næste år, og efter lange overvejelser besluttede den på Amager bosiddende Jesper Theilgaard at benytte lejligheden til at springe ud i en ny tilværelse som selvstændig.

Han vil ikke byde hverken sig selv eller familien at pendle frem og tilbage mellem bopælen i Kastrup og en ny arbejdsplads i Aarhus.

Laver firma med fokus på klimaet

I stedet etablerer han firmaet Klimaformidling.dk., og der er allerede bud efter ham, selv om han først stopper i DR den 25. januar og har afskedsreception dagen efter.

- Ork ja, Jeg får masser af følere. Der er et kæmpebehov for at formidle klimarelaterede emner. For mig bliver det nok mere et spørgsmål om at passe på, at det ikke bliver for meget, siger Jesper Theilgaard, som altså forventer at få travlt.

Han vil tilbyde firmaer og organisationer råd og vejledning omkring klimaforandringer og bæredygtighed, ligesom han fortsat agter at holde foredrag, undervise og skrive bøger med fokus på verdens klimaudfordringer.

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke til Jesper Theilgaard.

Læs mere om: