4. maj. 2020
Af Liz Rørsig

Tine Gøtzsche markerer befrielsen på DR: Tænker på far og mor

Tine Gøtzsche
Tine Gøtzsche.
Foto: Peter Grosen
Tine Gøtzsche er vært, når DR1 markerer 75-året for Danmarks befrielse i et direkte program mandag den 4. maj 2020 klokken 20.

- Det bliver meget stemningsfuldt, og jeg glæder mig, siger Tine Gøtzsche til BILLED-BLADET om værtsrollen i DR1-programmet ”Vi fejrer 75-året for Danmarks befrielse”, som vises mandag den 4. maj klokken 20.00.

Begivenhedsrig jubilæumsaften

DR tænder lys og markerer den skelsættende dag i den direkte udsendelse, hvor publikum er beboere, der ser og hører med fra deres hjem og altaner i en boligkarré i København.

Den begivenhedsrige jubilæumsaften byder på historiske indslag fra DR’s arkiver og klip udlånt af Frihedsmuseet – ligesom personer, der har oplevet besættelsen og befrielsen, fortæller om deres erindringer.

Er spændt

- Jeg er spændt, for det ligner ikke noget program, jeg har lavet før. Vi bruger gamle billeder, optagelser og øjenvidenberetninger på en helt anden måde, fortæller programmets vært om den store aften. Tine Gøtzsche er selv vokset op med fortællingen om befrielsen fra sine forældre, der begge er født i 1940.

- De var små børn, da befrielsen kom, og mine bedsteforældre har altid fortalt mig utroligt meget om krigen, besættelsen og befrielsen, så det er fantastisk at være med til at markere så stor en historisk begivenhed, fortæller hun.

Mange gæster og masser af musik

Blandt gæsterne i DR1-programmet er statsminister Mette Frederiksen og skuespilleren Paw Terndrup, som spillede Christian X i DR1- serien ”Frederik IX”. Masser af musik kan man også glæde sig til i selskab med Caroline Henderson og Katinka, og Folketingets kor, der optræder med sangen ”I Danmark er jeg født”. Koret består af: Mogens Jensen, Ane Halsboe-Jørgensen, Karen Ellemann, Jan E. Jørgensen, Søren Pape Poulsen, Morten Messerschmidt, Pia Olsen Dyhr og Sofie Carsten Nielsen. Et andet musikalsk indslag bliver ”Alsang” – fænomenet fra krigsårene - anført af sangere fra DR Vokalensemblet.

Læs mere om: