Tirsdag, 16. februar 2021 - af Stine Ramlyng

TV Avisen-vært går på orlov: Det skal han nu

TV Avisens værter Nina Z. Munch-Perrin, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden, Maria Yde, Johannes Langkilde og Kåre Røgind Quist
TV Avisens værter Nina Z. Munch-Perrin, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden, Maria Yde, Johannes Langkilde og Kåre Røgind Quist
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
TV Avisens vært Erkan Özden har valgt at tage orlov i tre måneder. Tiden vil han bruge på at være sammen med sine to børn og skrive en bog.

- Det var simpelthen sidste udkald. Det er en rest af en fædreorlov, jeg har udsat i snart ni år fra min tid som korrespondent i USA. Og den falder jo på et tørt sted med corona og hjemsendelse af ungerne. Jeg er allerede trådt fra og vender tilbage i slut maj, siger Erkan Özden, 43, der lige nu nyder vinterferien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om han skal være væk fra skærmen i tre måneder, bliver nyhedsværten dog ikke umiddelbart afløst af en vikar.

- DR har så mange gode kræfter i øjeblikket på grund af alt det, der ikke kan laves grundet corona, fortæller Erkan Özden.

Sådan skal orloven bruges

Og selv om det er rart med mere fritid, har han planer for sin orlov. 

- Jeg håber at bruge en masse tid med børnene, men skal også gøre en lille e-bog mere færdig om fake news. Et problem der er stukket helt af under coronakrisen. Og hvis der bliver plads til at bygge et skur om, så er lykken gjort, fortæller tv-værten.

Udover sit job på TV Avisen har Erkan Özden gennem en årrække været vært på et stort landsdækkende projekt, “I Sandhedens Tjeneste”, der handler om at gøre unge mere kritiske på nettet.

Erkan Özdens første bog om fake news ligger allerede tilgængelig på hans hjemmside.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden