Fredag, 2. april 2021 - af af Stine Ramlyng og Jacob Heinel Jensen

TV Avisens Maria Yde: Familien hårdt ramt af kræft

Maria Yde
Maria Yde
Foto: Hanne Juul
Motion og sundhed fylder i DR-værten Maria Ydes liv, efter at hun mistede sin mor, der døde af lungecancer. Og også hendes far er nu ramt af kræft.

Da Maria Yde for seks et halvt år siden mistede sin mor til lungekræft, gik hun helt i stykker. Efterfølgende brugte hun motion og naturen i Dyrehaven til at finde roen og vejen tilbage til livet. Blandt dyrene, naturen og Taarbæk Kirke har hun nu alt, hvad hun behøver.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Maria Yde mistede mor i 2014

Faktisk ligger hendes mor, som Maria mistede i 2014, begravet her på kirkegården.

– Hun blev 68 år. Det var lungekræft. Og min bonussvigermor var lige død af det to år før, fortæller TV Avisens 46-årige nyhedsvært Maria Yde i et interview i denne uges BILLED-BLADET.

Faren ramt af hjernetumor

Lige nu kæmper hendes far også ramt hårdt.

– Han har en relativt stor tumor, men får en ny immunbehandling. Det er noget helt andet end kemo, og det er jo fantastisk. Han har det fint og går mange ture, fortæller Maria Yde. 

Marie Yde
Marie Yde
Foto: Hanne Juul

I det hele taget har den frygtelige sygdom ramt hendes familie hårdt. 

– Min onkel døde i efteråret. Og kun to år før døde hans kone. De dør simpelt hen alle sammen af kræft. Det er frygteligt. Man skal huske at leve livet og leve godt, men man skal også huske sine lægetjek. For der er godt nok mange i min familie, der er døde. Også i for ung en alder, siger nyhedsværten, der  på grund af al sygdommen i familien selv går ekstra meget op i at dyrke motion, spise sundt og gå jævnligt til lægetjek.

Alt det fortæller hun mere om i et interview i denne uges BILLED-BLADET, der er på gaden netop nu.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden