7. nov. 2019
Af Lisbeth Grube

Tv-kok scorer Timm Vladimirs værtsjob

Gorm Wisweh, Dak Wichangoen og Louisa Lorang.
Gorm Wisweh, Dak Wichangoen og Louisa Lorang.
Foto: DR
Kokken Gorm Wisweh er ny vært på sæson 2 af "Maddysten". Dermed afløser han Timm Vladimir.

Kokken Gorm Wisweh har landet et drømmejob på tv.

Han er ny vært på sæson 2 af familieprogrammet ”Maddysten” på DR1 og afløser dermed Timm Vladimir, som har takket nej til tjansen på grund af travlhed.

Gorm Wisweh har børnene med i køkkenet

- Jeg er vild med et program, der handler om madfællesskab, så jeg fik plads i kalenderen, siger Gorm om programmet, hvor otte familiehold dyster i køkkenet.

Han er selv gift og far til Wilhelm på 6 år og Rigmor på 4, og Gorm er stor fan af flere generationer i køkkenet.

- Gulerødderne bliver måske ikke skåret, som kokkefar vil, og der kommer måske en æggeskal i pandekagedejen - men så sigter vi den. Det vigtige er, at mad er et fælles sprog, og vi hygger os med det, siger Gorm.

Gorm Wisweh lærer af mormor

- Hvis man har teenagere, man ikke rigtig kan komme i kontakt med, kan man høre, om de ikke vil være med til at lave verdens svedigste burger og bruge det som et værktøj til at tale om alt muligt andet også. Eller man kan lave mad med mormor, der kan alle mulige tricks fra det gamle køkken.

- Desværre har jeg ikke min farmor længere, men jeg laver hendes retter, som hun har lært mig, da jeg var 10, og jeg har stadig min mormor, som blev 75 sidste år. Nu kommenterer hun mere, end hun kokkererer - men det kan man også lære noget af.

”Maddysten” får premiere til april på DR1, og Gorm bliver flankeret af de to meddommere Louisa Lorang og Dak Wichangoen, som han kender fra branchen.

- De er to sjove og dygtige damer, så jeg skal stå tidligt op for at følge med, siger han.

Læs mere om: