Onsdag, 15. marts 2023 — af Caroline Andersen

Vært på Kender du typen?: Derfor forandrede en skiulykke hans liv

Tobias Hansen
Tobias Hansen, der er vært på "Kender du typen?". 
Foto: Hanne Juul
Tobias Hansen, der er vært på det populære DR-program ”Kender du typen?”, har været ude for en ulykke, der ændrede hans liv.

Før Tobias Hansen blev journalist, var han en talentfuld skiløber. Da han var på sæson med sin gode kammerat, havde de udset sig et bjerg, de gerne ville stå på.

Tobias Hansen havde hele sæsonen tøvet med at skulle derop, for han vidste godt, at det var en farligt og risikofyldt. Men det var en af de sidste dage af skituren – og nu skulle det være. Han husker, at han står på bjerget og skal køre ned, men efter er det helt sort for ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg ryger ud over 35-meters klippeskrænt, hvor jeg rammer klipperne tre gange på vej ned. Jeg bliver fuldstændig mast, og alt er bare smadret. Det er rent held, at jeg overlever, siger Tobias, der ikke ved, hvad der forårsagede ulykken.

10 dage senere vågner Tobias på et hospital, efter han har været i koma. Han ser med det samme, at der er forbindinger og hospitalsslanger over hele kroppen. Han er blå, grøn og gul af mærker på hele kroppen. Men faktisk er det en stomipose, der fanger hans blik som det første. Fra hospitalssengen kigger han på sin bror, og med frygt i stemmen skal han have noget afklaret med det samme.

– Jeppe, skal jeg have den der resten af mit liv?, spørger Tobias Hansen sin bror og peger på stomien. Men det skulle Tobias heldigvis ikke.

Efter ulykken kom han sig hurtigt og kom også op på ski igen, blot otte måneder efter ulykken. Ulykken havde sat nogle tanker i gang hos ham: Han ville ikke længere være egoistisk.

– Når man ligger ned i en halvanden måned, så er der plads til tanker. Når man kan se på de mennesker, der er der, hvad det egentlig betyder for dem, at du har været lige ved at dø. Det var nærmest det hårdeste. Jeg oplevede jo ikke selv, at jeg var ved at dø. Men det der med at se min mor, min far, min bror, min søster og mine bedste venner være helt fra den, fordi jeg havde gjort et eller andet. Det satte nogle tanker i gang, fortæller Tobias Hansen til BILLED-BLADET.

På et tidspunkt indså Tobias, at han gerne vil noget andet end skikarrieren. Det var mere eller mindre tilfældigt, at det var journalistikken, han kastede sig over. Han kom i praktik hos DR, og det blev startskuddet til en lang karriere, hvor han har arbejdet i mange år hos DR Sporten. Han havde dog også en afstikker til TV 2 Sport, hvor han kommenterede russisk fodbold, fordi Michael Laudrup fik et job som fodboldtræner i Rusland. Men i 2012 kom Tobias tilbage på DR1, hvor han startede som radiovært.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden