Torsdag, 28. april 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Vandt Alene i vildmarken: Så tæt var Ulla på selv at tage hjem

Ulla Thomsen med sin søn. 
Ulla Thomsen med sin søn.
Foto: United/DR
Det var lige på en hængende hår, at Ulla Thomsen kunne lade sig hylde som vinder af "Alene i vildmarken". Hun kæmpede nemlig med synet og var tæt på selv at tage hjem, da hun pludselig blev overrasket af sin familie.

De seneste uger har man kunnet følge endnu en sæson af ”Alene i vildmarken”, og torsdag aften blev vinderen afsløret. Det var 60-årige Ulla Thomsen, der løb med sejren foran Rikke og Aslak i sæson 6 af DR-programmet.

Traditionen tro blev hun hentet af sin familie, der havde taget turen til Nordnorge for at fortælle hende, at hun var vinder af programmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kæmpede med synet

Ulla Thomsen blev meget overrasket, at hun sad inde i shelteret og pludselig hørte sin søn sige ”mor”.

På grund af problemer med synet havde Ulla nemlig allerede indstillet sig på, at hun nok skulle hjem – og dermed ikke stå tilbage som vinder af programmet.

- Jeg havde ondt i hovedet og kvalme, da jeg gik i seng på dag 29, og morgenen efter blev jeg i shelteret og slappede lidt af. Da jeg kom ud, konstaterede jeg, at jeg havde flimmer for øjnene, og så begyndte jeg at overveje: Hvad nu? Jeg gik en lang tur langs vandet, for at se hvordan og hvorledes og indstillede mig på, at det nok var slut. Jeg kontaktede produktionsselskabet og sagde, at jeg havde flimmer for øjnene, og at det måske var på tide at komme hjem, og om de ville sende en læge, fortæller Ulla Thomsen.

Overrasket af familien

Hun har hele vejen igennem haft for øje, at helbredet ikke skulle sættes på spil, og derfor reagerede hun også hurtigt, da hun fik problemer med synet.

- Der kom en paramediciner, som undersøgte alt muligt forskelligt, og jeg blev interviewet og skulle pakke rygsækken. Jeg ville egentlig bare gerne finde ud af, hvad der var galt med øjnene, men jeg vidste også, at de skulle have deres optagelser, så jeg var tålmodig. Og lige pludselig hørte jeg så min søn. Det var meget rørende, mindes Ulla Thomsen.

- Jeg havde set for mig, at jeg skulle ud af det og have et ordentligt bad og en seng og have noget at spise og tale med en læge, og så ville jeg kunne komme hjem et par dage efter og se min familie. Men så var de der lige pludselig, fortæller Ulla Thomsen, der altså opholdt sig 30 dage i den norske ødemark.

Ulla Thomsen med sin familie
Foto: United/DR

Kæmpede med vandreturen

Hun var rigtig godt forberedt på opholdet i vildmarken, og der var som sådan ikke noget, der overraskede hende. Men hun, og særligt hendes knæ, var udfordret af den lange vandretur, som alle deltagerne skulle gennemføre for at nå frem til deres habitat.

- Jeg var ikke ved at tage hjem, men spørgsmålet var, hvor lang tid jeg måtte bruge på at vandre. Det havde vi ikke fået nogen klare dessiner på. Jeg var på ingen måde ved at tage hjem. Jeg ville trække den, indtil de havde trukket mig ud, hvis det havde fortsat, fortæller Ulla Thomsen.

Hun nåede godt halvvejs på den lange vandretur, før hun blev hentet af produktionen. Hun og flere af de øvrige deltagere fik et nyt habitat, som de blev fragtet til, fordi produktionen vurderede, at deres oprindelige habitat lå uhensigtsmæssigt i forhold til en eventuel redningsaktion. Derfor blev Ullas vandretur heller ikke så lang, som den skulle have været.

- Jeg var parat til at gå hele vejen, og det er muligt, at det ville have taget mig ud af konkurrencen, fordi jeg måske ville have brugt for lang tid på at vandre, vurderer hun.

Men sådan gik det som bekendt ikke, og nu kan Ulla Thomsen kalde sig for vinder af ”Alene i vildmarken”.

Ulla Thomsen
Foto: United/DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden