11. jun. 2020
Af John Lautrup

VIDEO: Dorthe Røssell fra Min fars krig: Jeg har haft et godt liv

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dorthe Røssell, 86 år, sætter med tv-serien "Min fars krig" punktum for sine traumatiske krigsoplevelser. Nu vil hun nyde livet.

Dorthe Røssell, 86 år, har i DR-dokumentarserien "Min fars krig" fortalt om sine forfærdende oplevelser under Besættelsen. Hendes far indrullerede hende i modstandskampen, og som kun 10-årig overværede hun, hvordan Gestapo brutalt arresterede ham og senere udsatte ham for tortur.

Forinden havde hun hjulpet sin far med at gemme våben og transportere illegale blade i sin dukkevogn. Angsten sidder stadigvæk i hende den dag i dag.

Hun blev mærket for livet, men fortæller i videoen, at hun ikke desto mindre har haft en god tilværelse. Med tv-serien er det imidlertid slut med at fortælle sin og faderens historie, efter at hun i en årrække også har holdt foredrag om deres fælles krigsoplevelser.

- Jeg håber at kunne lægge det lidt bag mig nu. Det er for opslidende at holde foredrag. Jeg krænger jo hele min sjæl ud hver gang. Nu vil jeg gerne have lov til at have tid til at blive gammel, siger hun.

Dorthe Røssel erkender i dag, at hun ikke burde have været udsat for de traumer, krigen påførte hende.

- Jeg var jo fars pige helt og holdent, og jeg var stolt af, at han stolede så meget på mig. Men det var selvfølgelig rivende forkert at involvere mig i sådan noget, siger hun.

Læs interview med Dorthe Røssell i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 11. juni.

Læs mere om: