26. okt. 2020
Af Niels Burgos

VIdste du det om Lars Lyng fra Hammerslag?

Lars Lyng i Hammerslag
Lars Lyng i Hammerslag
Foto: Kim Næser/DR
Den lune jyde i Hammerslag bor i Vestjylland - men han har studeret ude i den store verden.

Han er umiskendeligt vestjyde - og det kan høres og ses. Ejendomsmægleren Lars Lyng, der næsten er fast mand på vestholdet i "Hammerslag" forsøger ganske vist at skrue lidt ned for sin vestjysle dialekt i programmet - men hans lune og humor er gennemført jysk.

Det store udland

Men faktisk har han været væk fra sit elskede Vestjylland. Rigtig langt væk, endda. Som ung studerede han et år i USA - og flyttede derefter - en smule modvilligt - til Aarhus for at på på universitet. Han har siden fortalt, at han kun flyttede, fordi han dengang ikke kunne læse videre i Holstebro eller Herning - og da uddannelsen til finansøkonom startede i Holstebro, var Lars Lyng hurtig til at sælge sin lejlighed i Aarhus og rykke tilbage vestpå.

Siger tingene som de er

- Jeg kom tilbage fordi, jeg savnede menneskene og livet her, hvor vi kender hinanden og siger tingene, som de er, har han siden fortalt.

Og ingen, som ser "Hammerslag" kan være i tvivl om, at Lars Lyng er godt forankret i Vestjylland og ikke mindst Thyborøn. Han er født i Thyborøn - og hans slægt har rødder flere generationer tilbage i byen og på Harboøre Tange i nærheden.

Øst, vest - hjemme bedst!

Læs mere om: