18. jun. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Vinderen af Den store juniorbagedyst er fundet: Jeg troede, det blev en af de andre

Mille vandt finalen foran Thea, Adam og Paula
Mille vandt finalen foran Thea, Adam og Paula
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Mille Jensen kunne næsten ikke tro det, da hun blev udråbt som vinder af "Den store juniorbagedyst" 2022.

Lørdag aften var det endelig afgørelsens tid i ”Den store juniorbagedyst”, og vinderen skulle findes mellem Adam, Mille, Paula og Thea.

De fire unge bagetalenter skulle først bage elegante macarons og derefter spejlblanke glace-kager, og det var til sidst 15-årige Mille Jensen, der løb med sejren.

En kæmpe forløsning

- Jeg turde ikke tro på det, indtil vi stor der og skulle have afgørelsen. Man stod og tænkte, hvem der havde fået den bedste og dårligste kritik. Jeg troede, det blev en af de andre, og så var det bare fedt, at det var mig. Det var helt vildt, og der var så mange følelser. Vi havde været i gang i syv/otte uger med at optage, så det var en total forløsning. Det var det, man håbede lige fra begyndelsen, fortæller den nybagte vinder, der ellers ikke have så meget bageerfaring som nogle af de andre, da optagelserne begyndte.

Mille begyndte først at bage for alvor for cirka halvandet år siden, og da optagelserne begyndte i sensommeren sidste år, havde hun derfor heller ikke troet, at hun ville nå så langt. Men Mille imponerede igen og igen, og i finalen var hun altså den bedste.

- Der var ikke noget, der var afgjort på forhånd, og det kunne have været os alle fire, der vandt, understreger hun.

Siden sejren kom i hus for cirka otte måneder siden, har det været en stor hemmelighed, hvem der endte som vinder, og Mille har set frem til, at finalen endelig blev vist på tv.

Veninden troede Paula ville vinde

Hun har set det sidste program med sin mor og papfar samt mormor og gode veninde.

- Familien havde talt om at fylde hele huset med gæster, men jeg ville gerne have, at det var stille og roligt, så vi kan se programmet rigtigt. Min mormor og veninde ved ikke, jeg vinder. Min veninde er overbevist om, at det var Paula, der ville vinde, så jeg glæder mig til at se hendes reaktion, fortalte Mille, da BILLED-BLADET talte med hende forud for finalen.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0670275.jpg
Mille Jensen vandt "Den store juniorbagedyst" 2022.
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Nu skal trofæet frem!

For Mille har det været en fantastisk oplevelse at være en del af ”Den store juniorbagedyst”, og hun er ikke kun blevet bedre til at bage af at være med. Hun har også udviklet sig personligt.

- Jeg tror, jeg er blevet mere selvsikker og har lært, at hvis jeg sætter mig et mål og virkelig kæmper for det, så kan jeg også nå det. Det trofæ, der indtil nu har ligget inde i mit skab, det symboliserer netop det, fortæller Mille med et smil.

- Det skal stå midt på min kommode, så jeg kan se det fra min seng. Det har været gemt væk i otte måneder, så nu skal det støves af og vises frem til alle mulige.

”Den store juniorbagedyst” vender tilbage igen næste år med en ny sæson.

Læs mere om: