17. feb. 2016
Af Maria Rode Olsen

X Factor laver nervepirrende ændring

Dommertrioen Remee, Thomas Blachman, Mette Lindberg og vært Sofie Linde.
Dommertrioen Remee, Thomas Blachman, Mette Lindberg og vært Sofie Linde.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Når "X Factor"-deltagerne på fredag den 19. februar for første gang skal synge i liveshow, bliver det hele ikke, som det plejer. Der er nemlig kommet en ny og nervepirrende ændring til de deltagere, der ryger i farezonen.

Det første liveshow af årets "X Factor" bliver sendt på fredag den 19. februar, og både dommere, deltagere og værtinde er ved at være klar.

De tilbageværende ni deltagere har siden bootcampen øvet med deres respektive mentorer, og glæder sig allesammen til at stå på den store scene foran hele Danmark.

Men alt er ikke som det plejer, når den første finalist allerede skal sige farvel til "X Factor" efter det første liveshow.

For hvor det før hen var den samme sang fra tidligere, som de to deltagere i farezonen skulle synge, skal de nu synge en helt ny sang, som de selv vælger. En såkaldt "Save me song".

LÆS MERE: X Factor-Sarah: Jeg ser det som et eventyr

Mere personligt

Det er stadig seernes stemmer, der bestemmer hvilke to deltagere, der ryger i farezonen, men ændringen af sangvalget kan gøre det meget mere uforudsigeligt for dommerne, hvordan den pågældende deltager vil klare opgaven.

Det er nemlig finalisterne selv, der bestemmer sangen, de vil synge som "save me song".

- Jeg synes det er vildt fedt, og gør det meget mere personligt, fortæller den unge solist Reem til BILLED-BLADET.

Når det kommer til sangvalget i selve showet, er dommerne med til at bestemme en stor del hen ad vejen, men nu har deltagerne i farezonen mulighed for at vise, hvem de virkelig er.

"X Factor" går live for første gang i år den fredag den. 19. februar kl. 20 på DR1.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: