Torsdag, 10. november 2022 - af Karina Didriksen

Fire Matador-stjerner genforenet på scenen: Se det historiske øjeblik

Malene Schwartz som Maude i "Matador".

Malene Schwartz som Maude. Alle 24 afsnit af "Matador" kan i øjeblikket genses på DRTV. 

Foto: Rolf Konow/DR
De folkekære skuespillere Malene Schwartz, Ghita Nørby, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen var samlet på scenen for første gang til et helt særligt ”Matador”-talkshow.

Det var en historisk aften på Nørrebro Teater, da fire ”Matador”-stjerner var samlet på scenen for første gang.

Skuespillerne Malene Schwartz, 86, Ghita Nørby, 87, Kirsten Olesen, 73, og Sonja Oppenhagen, 73, havde alle sagt ja til at deltage i det underholdende talkshow ”En aften med de stærke kvinder fra Matador”.

De fire kvinder er kendt for at spille de ikoniske roller som Maude Varnæs, Ingeborg Skjern, Agnes Jensen og Vicki Arnesen i ”Matador”, der blev sendt på DR1 fra 1978-1982.

Her ses "Matador"-stjernerne, da de blev genforenet på Nørrebro Teater i november. 

Malene Schwartz, Ghita Nørby, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen. 

Foto: Eddie Michel Azoulay

Sjove anekdoter

Malene Schwartz, Ghita Nørby, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen har aldrig medvirket i den samme scene i "Matador", men de var i hopla under det halvanden time lange show.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her blev der dykket ned i rollerne og delt sjove anekdoter fra den legendariske DR-serie, der var på 24 afsnit og foregik i den lille provinsby Korsbæk i årene 1929-1947.

- Hver eneste karakter, der er med i ”Matador”, har en udvikling. Det er derfor, den er så klog, sjov, underholdende og forfærdelig. Den handler om livet, fastslog Ghita Nørby og roste forfatteren Lise Nørgaard for at skrive nogle stærke kvinderoller.

- Ja, og man bliver grebet af karaktererne. De har alle en stærk skæbne, som man ikke kan lade være med at lytte til og glæde sig over eller sørge over, tilføjede Malene Schwartz.

Alle 24 afsnit af ”Matador” kan i øjeblikket streames og genses på DRTV.

I BILLED-BLADET nr. 45, der er på gaden torsdag den 10. november, kan du læse en underholdende reportage fra talkshowet, hvor de fire ”Matador”-stjerner deler ud af sjove anekdoter og minder fra serien.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden