Her er alle årets julekalendere

"Tinka og kongespillet" på TV 2 i december 2019. 

"Tinka og kongespillet" på TV 2 i december 2019. 

Foto: TV 2
December byder igen i år på et hav af julekalendere, og her kan du få det fulde overblik over, hvilke julegodter der venter i fjernsynet.

December står for døren, og traditionen tro betyder det også masser dejlige jule-programmer.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Og igen i år er der masser at vælge imellem for både børn og voksne, hvis man kan lide at se julekalender.

BILLED-BLADET har derfor lavet en overskuelig guide, så du nemt kan finde ud af, hvad du skal se.  

DR1, ”Julestjerner”:

”Julestjerner” blev sendt første gang i 2012 og består af hele 25 afsnit. Den handler om Sus og hendes familie, der flytter ind på et gartneri i landsbyen Brorfelde. Her bliver hun gode venner med drengen Bob. Han interesserer sig meget for universet og stjernehimlen, og han og Sus begynder at tilbringe meget tid ved observatoriet på Brorfelde Bakke.

DR Ultra, ”Jagten på Tidskrystallen”:

”Jagten på Tidskrystallen” er et svensk science fiction-eventyr og handler om tre børn, der rejser ud i universet for at finde tidskrystallen. Derved kan de nemlig forhindre, at onde kræfter stopper tiden, hvilket vil betyde, at det aldrig bliver jul igen.

DR Ultra, ”Klassen”:

”Klassen” er en populær fiktionsserie på DR Ultra, og i år sender kanalen en særlig juleudgave. Minijulekalenderen består af ni afsnit og bliver vist tirsdag-torsdag i december måned.

DR Ramasjang, ”Storm på Stillevænget”:

”Storm på Stillevænget” er en svensk julekalender og handler om familien Storm, der er blevet træt af det travle liv i storbyen. De flytter i hus på Stillevænget i en lille landsby, og her forsøger de at vinde den årlige julekonkurrence.

DR Ramasjang, ”Storm på Lugnagatan”:

”Storm på Lugnagatan” er for de mindste og handler også om familien Storm, der flytter til landsbyen Järnkroken.

TV 2, ”Tinka og Kongespillet”:

”Tinka og Kongespillet” er en ny julekalender, der følger halvnissen Tinka og drengen Lasse, og julekalenderseerne mødte dem første gang i ”Tinkas Juleeventyr” fra 2017. I "Tinka og Kongespillet" står de to over for nye oplevelser og udfordringer. Tinkas far, Kong Storm, er ikke vendt hjem fra sin rejse, og derfor begynder et kongespil om, hvem der skal overtage tronen, og Tinka er blandt de fire kandidater.

Hvis man vil se eller gense succesjulekalenderen "Tinkas Juleeventyr", kan man finde alle 24 afsnit på TV 2 Play.   

TV 2, ”Pyrus i Alletiders Eventyr”:

”Pyrus i Alletiders Eventyr” er den fjerde julekalender om nissen Pyrus, og foruden ham er der dejligt gensyn med Bertramsen, Gyldengrød, Kandis og Josefine. Også tvillingerne Mille og Molly spiller en central rolle, for da Pyrus med en trylleformular får blandet alle eventyrerne sammen i én stor pærevælling, rejser de sammen med ham ind i bøgerne for at få bragt orden i historierne igen. 

TV 2 Charlie, ”The Julekalender”:

”The Julekalender” er blevet genudsendt et hav af gange, og i år er der heldigvis atter gensyn med Hansi, Oluf og selvfølgelig Gertrud. Det er De Nattergale, der står bag julekalenderen, som blev sendt første gang i 1992. Den handler om tre nisser, der skal finde nøglen til spilledåsen, så nissen Gammel Nok igen kan trække vejret, og samtidig følger man kartoffelavlerparret Sand, der får besøg af en mystisk logerende.

Hvis man slet ikke kan få nok af julen, kan man også følge "Sofie og Bubbers jul" og "Store Nørdernes Julekalender" på DR Ultra. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden