Jens Jørn Spottag om sin sygdom: Jeg lovede mig selv aldrig at være bange

Jens Jørn Spottag.

Jens Jørn Spottag.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Jens Jørn Spottag har levet med diabetes i mange år og vil nu skrive en bog om emnet.

Omkring årtusindeskiftet fik Jens Jørn Spottag, 59, konstateret 1-diabetes.

- Det var en genetisk fætter, der lå og ventede på mig, og det var ikke min bedste dag, vil jeg indrømme. Min farmor havde diabetes og led under at skulle finde ud af at stikke sig selv. I dag er der mange hjælpemidler, og jeg besluttede mig for at blive til en superhelt til det. Jeg lovede mig selv, at jeg aldrig ville være bange for for eksempel at skulle rejse. Det er klart, det er besværligt altid at skulle have en lille juice med, når jeg skal på scenen og tage mine forholdsregler, men jeg har til gengæld fået et øget fokus på mit eget liv, fortæller han til BILLED-BLADET.

 

Jens Jørn Spottag vil skrive bog om diabetes

Under optagelserne til "Nærkontakt" på Kanal4 spurgte han de clairvoyante vejledere, om han skulle gå efter drømmen at blive instruktør, men blev vejledt til at holde fokus på foredrag og måske at skrive en bog.

- Jeg tænker, det er en god idé. For det skal handle om at finde et lyspunkt i at kunne leve et liv med diabetes og selv tage ansvar for det liv. Folk kan tænke, at hvis jeg kan, så kan de også. Jeg ved, at jeg skal have noget ud af livet, imens jeg er her - ikke at jeg regner med at dø tidligt. Men mit fokus gør mig klar over, at jeg skal have meget ud af det. Hvis jeg skal skrive en bog, skal jeg lige finde tid til det og måske få en anden til at skrive.

Jens Jørn Spottag har tidligere holdt en håndfuld foredrag om diabetes og overvejer at gøre det igen - men også det skal han lige finde tid til.

Lige nu spiller han med i "Othello" på Det Kongelige Teater, og straks efter har han prøver på "Maskerade", der har premiere 17. november.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden