4. okt. 2022
Af Luise Marie Bekker

Jesper Sørensen om at spille skuespil: Vildt fedt

Jesper Sørensen.
Jesper Sørensen.
Foto: Hanne Juul
Jesper Sørensen medvirker i "Riget EXODUS", og det har været en kæmpe oplevelse for ham.

Jesper Sørensen medvirker i “Riget EXODUS”, fortsættelsen til Lars von Triers “Riget”, som snart kan ses på Viaplay, og som kan ses på DR på et senere tidspunkt.

Her blev han instrueret af den eksperimentelle instruktør.

– Det var en rigtig sjov oplevelse at arbejde sammen med ham! Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis ikke han var tilfreds, så sagde han det, som det var. Men han stillede ikke spørgsmålstegn ved mig, så det var fedt at han kunne lide det, jeg lavede. Det måtte betyde, at det var godt … siger Jesper til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/riget_exodus_zentropa_fotokredit_christian_geisnaes_255_002_lille_beskaaret_0.jpg
Foto: Christian Geisnæs

Har lidt erfaring

Jespers rolle fylder godt i serien, på trods af at han kun optog i to-tre dage.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gå ud fra, så jeg tænkte, om jeg mon var god nok. Jeg har jo lavet fjernsyn før, men jeg har ikke prøvet, at der blev sagt “Værsgo”, og at jeg så skulle spille en rolle foran kameraet. Men det var virkelig interessant at prøve det.

Jesper har været en del af gysergruppen Dystopia, hvor han har været med til at skræmme publikum i et haunted house, hvor folk går rundt som en aktiv del af et form for skuespil for at blive skræmt af skuespillere.

– Jeg har en lille erfaring med skuespil fra Dystopia, men jeg fik at vide, at jeg bare skulle være mig selv og trække vejret og gøre mit bedste og gøre det, som jeg havde lyst til. Og så prøvede vi. Og Lars syntes, det var rigtig godt, og jeg fandt hurtigt ud af, at hvis han kunne lide det, så gik det meget godt!

– Det var vildt fedt at prøve. For jeg er jo ikke uddannet skuespiller, så det var godt at få den oplevelse med.

Ikonisk rolle

Jesper spiller opvaskeren Lillemand i “Riget EXODUS”.

https://imgix.billedbladet.dk/jesper_soerensen_riget_exodus_the_kingdom_exodus_-_ep10_-_still_02_-_photo_by_christian_geisnaes_lille_beskaaret.jpg
Foto: Christian Geisnæs.

Her står han i hospitalets kælder og vasker op med håndkraft i selskab med en robot, der går under navnet BOB 2.0.

I de to første sæsoner fra midt halvfemserne blev opvaskerne spillet af Vita Jensen og Morten Rotne Leffers, der havde det tilfælles, at de begge havde Downs syndrom.

Deres replik “Det er uhyggeligt” er i visse kredse stadig kult den dag i dag.

Om Jesper også har fået den replik i denne sæson, vil han lade op til seerne at finde ud af.

Men han afslører gerne, at han faktisk syntes, det var lidt uhyggeligt at filme!

– Vi optog i kældergangene på Rigshospitalet under Corona, hvor mange mennesker var hjemme. Der var derfor ikke så mange mennesker, så det var lidt gyseragtigt og lidt en uhyggelig hemmelighed, vi gik rundt med …

Læs mere om: