1. apr. 2015
Af Lene Skriver Bak

Jørgen de Mylius var til stede, da Rolling Stones blev bandlyst fra dansk hotel

Jørgen de Mylius
Jørgen de Mylius
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Tilbage i 1965 skulle Jørgen de Mylius interviewe Rolling Stones i deres danske hotelsuiter, og den danske radiovært var derfor til stede, da situationen eskalerede.

19-årige Jørgen de Mylius var blevet inviteret til at interviewe rockbandet Rolling Stones, der var på besøg i Danmark i 1965.

Bandet havde lejet hele 12. etage på Royal Hotel, hvor det vrimlede med halvnøgne damer, da den unge, danske radiovært blev lukket ind.

Og der skete meget andet omkring ørerne på den unge journalist.

LÆS MERE: Jørgen de Mylius: Min skilsmisse var en fallit

Jørgen de Mylius vidne til vild opførsel

- Mick Jagger var den mest fredelige af dem. Keith Richards fik en besked fra sit management i London, og det var før mobiltelefonernes tid, så der var en vægtelefon på værelset, og så tog han en tusch og skrev op på væggen på Royal Hotel, hvad manageren sagde, siger Jørgen de Mylius i en video på bt.dk i anledningen af DR’s 90 års fødselsdag.

Mens radioværten interviewede, fik bandet serveret mad, men de kunne ikke lide den, og derfor blev middagen smidt ud af vinduerne fra 12. sals højde – med tallerkner og det hele.

Senere fandt Jørgen de Mylius ud af, at Rolling Stones havde fået et tilhold og var bandlyst fra Royal Hotel de efterfølgende 10 år – og skulle betale regningen for oprydningen.

Men det var de fuldstændig ligeglade med, fortæller Mylle.

Læs mere om: