Søndag, 9. maj 2021 — af Majken Munk

Felix Smith i Over Atlanten: Derfor tog han Troels Kløvedals bog med

Felix Smith
Felix Smith
Foto: Martin Høien
Én af de ting som Felix Smith har med ombord på båden, der skal sejle over Atlanterhavet, er Troels Kløvedals bog ”Med Nordøstpassaten over Atlanten”.

Tv-vært Felix Smith er blandt besætningen af kendte danskere, der i tredje sæson af ”Over Atlanten” sejler fra Lanzarote til Saint Thomas og dermed krydser Atlanterhavet.

Selv har Felix Smith ikke den store erfaring med at sejle, derfor får han støtte og ikke mindst viden om det i en bog af Troels Kløvedal.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På samme rute

Bogen, som Felix Smith ofte kigger og læser i, blev første gang udgivet i 1982. Den er skrevet af Troels Kløvedal efter han og besætningen på Nordkaperens første tur over Atlanterhavet.

På den måde passer Troels Kløvedals beretning meget godt med, hvad Felix Smith selv skal igennem i løbet af de 21 dage på båden.

Noget de to ture dog ikke har til fælles, er, at jagten på passatvinden, der skal hjælpe dem med at krydse Atlanterhavet, er sværere at fange for Felix Smith, end det var for Troels Kløvedal.

Forberedte sig

Felix Smith vidste som den eneste af de kendte danskere ombord, at de ville få problemer med at fange passatvinden.

- Jeg havde allerede hjemmefra ved at læse alle mulige steder, haft på fornemmelsen, at vi ville få en ret vindstille tur. Det var noget alle sejlere snakkede om og flere aflyste deres tur i år, fordi der simpelthen ikke var vind nok til, at man kunne lave en tur, man kunne styre, siger Felix Smith til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Hvis jeg skal ud på et eventyr er en stor del af det også forberedelse; det man glæder sig til, og det man skal passe på og alt sådan noget. Det er klart, at når man kaster sig ud i en Atlanterhavskrydsning var noget af det vigtigste for mig at holde styr på vejr og vind og bølger. Der er jeg lige på den front lidt kontrolfreak.

"Over Atlanten" kan ses på Discovery+ og Kanal 5 hver søndag kl. 21.00.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden