Jesper Nøddesbo i tårer: Det blev for meget for mig

Jesper Nøddesbo

Jesper Nøddesbo

Foto: Martin Høien
Da Jesper Nøddesbo og resten af holdet når til et særligt sted på Coloradofloden, bliver det for overvældende for ham.

Jesper Nøddesbo har sammen med Lise Baastrup, Ibi Støving, Andreas Jessen, Anne-Marie Rindom og Skinz nu sejlet fem dage på Coloradofloden i tv-programmet ”Gennem Grand Canyon”.

Da de når til et særligt sted, hvor Little Colorado River rammer Coloradofloden, bliver stedets historie for meget for den tidligere håndboldspiller.

Rørende øjeblik

Da deltagerne ankommer til stedet, får de præsenteret stedets historie fra en af deres guider, der selv har en tæt tilknytning til området, der var hjemsted for Amerikas indfødte.

Historien og stedet rører Jesper Nøddesbo.

- Jeg bliver meget rørt. Jeg kan have en tendens til at være meget navlepillende. Når jeg siger navlepillende, mener jeg, at jeg er meget nysgerrig på mig selv. Det her sted tilbød også en eller anden form for ydmyghed, og man følte sig lille samtidig med, at man føler sig som en del af noget større, fortæller Jesper Nøddesbo til BILLED-BLADET.

Jesper Nøddesbo, Skinz og Anne-Marie Rindom besøger det historiske sted. 
Foto: Warner Bros. Discovery

Jesper Nøddesbo, Skinz og Anne-Marie Rindom besøger det historiske sted. 

En hellig stemning

Den 41-årige tidligere håndboldspiller bliver ramt af en særlig fornemmelse, da de besøger stedet.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan man skal forklare det, men der var en ærbødig stemning. Jeg fik fornemmelsen af ærbødigheden af at være et helligt sted, uden at det bliver religiøst. At man betrådte et sted, der har været hjemsted for mange indfødte, og som jo stadigvæk er helligt for dem, fortæller han.

Det gør også, at han ikke kan holde tårerne tilbage.

Skyld og skam

Men historien gør også, at Jesper Nøddesbo faktisk ikke er så vild med at være der. Han føler, at han overskrider en grænse.

- Der er også tidspunkter, hvor tingene bliver sat i relief, hvor jeg bliver i tvivl om, om vi overhovedet skal være der, fordi det er et sted, som har så stor betydning, og fordi der er så mange ting på spil, så mange følelser i stedet, fortæller han.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Han ender med at tage en beslutning om at gå derfra sammen med skuespiller Andreas Jessen og musiker Skinz, fordi de føler en skam over at være så helligt et sted.

”Gennem Grand Canyon” kan ses torsdage på Kanal 5 og Discovery+.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden