Søndag, 23. maj 2021 — af Majken Munk

Johannes Nymark krydsede Atlanten: Jeg savnede mine børn

Johannes Nymark
Johannes Nymark
Foto: Discovery Networks Danmark
For Johannes Nymark var knap en måned væk hjemmefra lidt for lang tid. Han kom til at savne sine to børn alt for meget.

I december var Johannes Nymark med til at sejle over Atlanterhavet i programmet ”Over Atlanten”, der for tiden bliver sendt på Discovery+ og Kanal 5.

Selv om det var en stor oplevelse, havde han svært ved at undvære sin familie.

Ikke ren idyl

På grund af sløje vindforhold tog det lidt længere tid end forventet for Johannes Nymark og resten af besætningen at krydse Atlanten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kom til at tage 21 dage, og det noget af det, som Johannes Nymark synes, var hårdt.

- Jeg tænker tilbage på turen som en vild oplevelse, for jeg vil sige, at der også var nogle ting især i anden halvdel af turen, som gjorde at lige i ugerne efter, tænkte jeg ikke kun tilbage på det som ren idyl, for det var også udfordrende. Det var godt nok hårdt, synes jeg, siger han til BILLED-BLADET.

En kæmpe oplevelse

Med lidt afstand til turen, ser Johannes Nymark mere positivt på sejlturen, som han tog med Felix Smith, Lars Løkke Rasmussen, Umut Sakarya, Ditte Julie Jensen og Sarah Bro.

- Men jeg er glad for at mærke nu, efter at have fået et tilbageblik på det og set de første programmer, så kommer alle de gode tanker omkring det heldigvis tilbage. Det var jo en kæmpe oplevelse, og det var vildt fedt at få lov til at sidde derude i ingenting, siger han.

Selv om de sejlede i længere tid end forventet og måtte ændre slutdestination, nåede Johannes Nymark hjem til Danmark inden juleaften, som var den store målsætning.

For længe væk

Johannes Nymark fandt dog ud af, at godt en måned væk fra sine to børn Maggie My på seks år og Bob Jones på fire år var for længe.

- Så tror jeg også, jeg har fået det ud af det, at jeg kunne mærke, at godt fire uger væk fra små børn var faktisk for lang tid. Det havde jeg måske ikke selv tillagt så meget værdi. De ved jo, jeg kommer hjem, og jeg ved selv, at jeg kommer hjem, men det kunne jeg mærke, at det var en uge for meget, siger han.

De to sidste afsnit af ”Over Atlanten” kan ses denne og næste søndag på Discovery+ og Kanal 5.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden