Søndag, 30. maj 2021 - af Majken Munk

Over Atlanten er slut: Derfor har besætningen røde bukser på

Besætningen i "Over Atlanten", da de kom i land efter 21 dage. 
Besætningen i "Over Atlanten", da de kom i land efter 21 dage. 
Foto: Discovery Networks Danmark
Endelig er de seks kendte i ”Over Atlanten” nået i land. Det blev fejret ved at tage røde bukser på.

Endelig skete det!

Lars Løkke Rasmussen, Felix Smith, Johannes Nymark, Umut Sakarya, Ditte Julie Jensen og Sarah Bro kunne ånde lettet op, da de kun manglede 121 sømil for at nå i land på Saint Martin.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kun to små døgn havde de tilbage, før de kunne gå i land.

Røde bukser

Som forberedelse på at lægge til kajs ved den caribiske ø Saint Martin iførte besætningen sig røde bukser, som Felix Smith havde købt, inden de sejlede ud.

Årsagen er, at det er en gammel tradition, når man som sejler krydser Atlanterhavet, så har man retten til at iføre sig røde sejlerbukser.

De er et tegn på, at man har krydset Atlanterhavet i båd.

En tur til

For flere medlemmer af besætningen har sejlturen været en enormt stor oplevelse. Så stor at de gerne tager en tur til.

­- Jeg har haft mange rejseoplevelser i mit liv, men den her tur tror jeg aldrig nogensinde, jeg kommer til at glemme, siger Felix Smith til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Jeg har jo også sagt, at jeg håber, det kommer til at køre i nogle sæsoner endnu, sådan så de kan lave en ”greatest” tur om nogle år, og at de så bruger Stillehavet. Så tog man dem som havde mest lyst fra sæsoner, og så tog vi "the big one". Så melder jeg mig bare allerede nu.

Tilbudt en tur

Kogebogsforfatter og tidligere deltager i ”Den store bagedyst” Ditte Julie Jensen ville også med glæde tage endnu en tur over Atlanten.

- Jeg gad godt at gøre det igen. Hvis det ikke var, fordi jeg havde to små børn, så har jeg faktisk fået tilbudt en tur den 22. april, som jeg var fløjet afsted med, siger hun til BILLED-BLADET.

Turen har faktisk betydet, at hun håber på at sejle mere – også med sine to børn.

- Jeg synes, det var så optur at sejle. Jeg er blevet helt bidt af det, og jeg tænker, at sejle rundt i Danmarks små fine bugter med familien gad jeg sindssygt godt. Det kan bare noget helt magisk. Nu bor jeg også selv ved vandet, og jeg må indrømme, at når jeg kigger ud over vandet hver eneste morgen, tænker jeg, at der opholdt jeg mig i 21 dage, og nu gad jeg godt gøre det igen, siger hun.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden